Home > Branded content > De ambachtelijke bevlogenheid van Roy Kusters

De ambachtelijke bevlogenheid van Roy Kusters

In de stal van Roy Kusters in Margraten is het onrustig. Na een lange periode van regen mogen de koeien voor het eerst weer de wei in. Samen met zijn vader wrikt Kusters de stroeve staldeuren open en de koeien rennen uitbundig de prille lentezon tegemoet. Hij is overduidelijk een man met hart voor de zaak. Slagerij Kusters levert alle soorten vlees, maar werkt het liefst met streekproducten. „Ik haal bijna al mijn producten – varkensvlees, wild, kippen en eieren – uit een straal van veertig kilometer rondom Margraten. Het rundvlees komt uit eigen stal,” zegt Kusters. „Dat is duurzaam want je hoeft het vlees niet te transporteren vanuit bijvoorbeeld Zuid-Amerika.” Daarbij, meent Kusters, komt het lekkerste stukje vlees gewoon hier uit de regio. „Daar hoef je niet voor naar Argentinië,” lacht hij.

  

Smaak
Roy Kusters begon de zaak samen met zijn vader Wiel, die zich de laatste jaren volledig richt op het verzorgen van de runderen. De koeien van het ras Blanc Bleu Belge groeien langzaam, blijven hun hele leven bij dezelfde kudde en leiden een stressvrij bestaan. ,,Al die factoren komen de smaak van het vlees ten goede. En uiteindelijk draait het daar om: de smaak,” zegt Roy Kusters. Hij spreekt met een aanstekelijke bevlogenheid over zijn producten en werkwijze. ,,We doen dit al dertig jaar zo. We weten niet anders. We houden de hele keten – van afmesten tot slacht – zelf in de hand. Daarom kunnen wij een bijzonder hoge kwaliteit waarborgen.”

Creativiteit
Kusters heeft een grote schare particuliere klanten die graag zijn winkel bezoekt, maar levert ook aan meer dan tweehonderd restaurants en brasserieën in Zuid-Limburg. Hij denkt graag mee met zijn klanten. „Vaak zijn er stukken vlees die van een uitmuntende kwaliteit zijn, maar die nog niet op de kaart staan van veel restaurants. Een goed voorbeeld daarvan is de longhaas. Dat is een heerlijk stukje vlees. Samen met koks zoek ik dan naar een goede bereidingswijze. Hun creativiteit houdt je voortdurend in beweging.”

Slagerij Kusters
Rijksweg 73 6269 AB Margraten
0434581364
www.slagerijkusters.nlDe
____________________
Abonneer je op Chapeau Magazine
Sluit nu een jaarabonnement af voor slechts €29,50 en ontvang vele extra’s -> meer info <

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu