Home > Business > Daniëlle Jongenburger gaat eerste Hilton Hotel van Limburg leiden

Daniëlle Jongenburger gaat eerste Hilton Hotel van Limburg leiden

Het eerste Nederlandse Hilton Hotel buiten de Randstad krijgt een vrouwelijke manager. Daniëlle Jongenburger treedt met ingang van 1 september aan als de hoogste leidinggevende van DoubleTree by Hilton Sittard, dat medio oktober de deuren opent. Dat heeft Black Label Hotels, de Limburgse hotelgroep waarvan het nieuwe luxueuze hotel deel uitmaakt, bekendgemaakt.

Daniëlle Jongenburger werkte de afgelopen drieënhalf jaar als hotelmanager bij Ibis Budget Stein Maastricht, naast het Steinderbos. Daarvoor was ze bijna tien jaar in diverse functies werkzaam voor Novotel Maastricht. Jongenburger is opgeleid aan de Hotel Management School Maastricht.

Het nieuwe hotel, dat behalve rond de negentig luxueuze kamers en suites ook een restaurant (The College) en congresfaciliteiten zal omvatten, richt zich zowel op het internationale zakenleven (onder meer Brightlands) als op toeristen in de euregio.

De nieuwe manager binnen Black Label Hotels kijkt ernaar uit om in Sittard te beginnen, zo laat ze weten. ,,Het is een geweldige kans voor mij om in dit prachtige hotel, met een hele bijzondere historie, bij te dragen aan de ontwikkeling van het nieuwste ‘pareltje’ van Black Label Hotels en samen met het team aan de slag te gaan om dit fantastische hotel op de kaart te zetten.”

DoubleTree by Hilton Sittard is gevestigd in het voormalige Bisschoppelijk College aan de Parklaan in Sittard. Het monumentale gebouw heeft sinds 2009 leeggestaan. Het uit 1908 daterende pand is eigendom  van projectontwikkelaar Mulleners Vastgoed uit Echt. Die kocht het gebouw ruim twee jaar geleden voor 1,2 miljoen euro van de gemeente Sittard-Geleen. Het vastgoedbedrijf maakte eerder bekend dat de herontwikkeling van de voormalige school en het omliggende terrein een totale investering van tussen de 17 en 20 miljoen vergt.

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu