Home > Business > Corda Campus Hasselt krijgt eerste digitaal congrescentrum van Europa

Corda Campus Hasselt krijgt eerste digitaal congrescentrum van Europa

Op Corda Campus in Hasselt, het voormalige Philipsterrein, worden voorbereidingen getroffen voor de bouw van een groot, hypermodern congrescentrum, dat tegen 2024 klaar moet zijn. Het gaat om een voorziening boordevol met technologische hoogstandjes, op een oppervlakte van 10.000 vierkante meter. Met het project, dat in België landelijk de aandacht trekt, is een investering van 32 miljoen euro gemoeid.

De Corda Arena, zoals het gebouw gaat heten, gaat volgens Toerisme Vlaanderen een belangrijke rol spelen in de verdere ontwikkeling van Belgisch Limburg. ,,Het zorgt voor een geheel nieuwe beleving inzake (bedrijfs)events, nationale congressen en  internationale bijeenkomsten”, aldus een aankondiging die deze week de wereld is ingestuurd. Het gebouw wordt 24 meter hoog, zestig meter lang en zestig meter breed. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door een forse investering van de Vlaamse overheid.

Het nieuwe congrescentrum wordt volgens Corda Campus de eerste digitale arena op het Europese vasteland. Buiten de hoogtechnologische toepassingen en de multifunctionele indeling van de arena, zal de helft van het volume bestaan uit verhuurbare kantoorunits. Deze kunnen bij events worden omgetoverd tot belevingsvolle skyboxes. De arena zelf heeft een amfitheater-opstelling en biedt plaats aan maximaal 4000 mensen.

Op de Hasseltse technologiecampus werken momenteel 5000 mensen in 250 bedrijven. Daarmee huisvest de campus het grootste aantal technologiebedrijven van België, met 14 hectare aan gebouwen, parkeerterreinen en groenzones. In de nieuwe ontwikkelingsstrategie wordt vooral gekeken naar ‘een juiste balans tussen kwaliteitsvolle business-accommodatie, unieke belevingsfaciliteiten en al de elementen die nodig zijn voor een onderscheidende community-werking”, aldus Corda Campus. ,,De Corda Arena zal de kers op de taart worden van deze ambitieuze plannen.”

De Corda Arena wordt uitgerust met de nieuwste streamings- en broadcastingsystemen zodat de hele wereld kan meekijken tijdens de events. Het is daarmee volgens de initiatiefnemers een ideale locatie voor grote internationale events en congressen. Er kunnen maximaal vierduizend mensen tegelijkertijd een event bijwonen, maar de arena wordt zo opgebouwd dat ook kleinere groepen perfect gebruik kunnen maken van de faciliteiten.

Raf Degens, algemeen directeur van Corda Campus, zegt dat zijn organisatie helemaal klaar is de volgende stap. ,,Nieuwe, innovatieve en vooruitstrevende ontwikkelingen zijn essentieel om als bedrijvencampus aantrekkelijk te blijven voor ondernemingen én talent. Digitale gebouwen als deze zijn er verspreid over de wereld, maar er is geen enkel voorbeeld zoals onze arena bekend in Europa. We willen hiermee onze leiderspositie versterken en zetten dus vol in op een ongeziene digitale belevingsmogelijkheden.”

 

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu