Home > Branded content > Continuïteit gegarandeerd bij Kerckhoffs Advocaten

Continuïteit gegarandeerd bij Kerckhoffs Advocaten

Eigenaar Roel Kerckhoffs: ‘Loslaten niet altijd even makkelijk’
Zakelijk blijven en je niet laten leiden door emoties. „Een prachtig uitgangspunt,” zegt Roel Kerckhoffs. „Maar als je er zelf mee te maken krijgt, bijvoorbeeld bij een overname, merk je toch hoe lastig het kan zijn.” De Maastrichtse advocaat, directeur van Kerckhoffs Advocaten – met kantoren in Maastricht en Heerlen – kan erover meepraten. Als specialist op het gebied van handelsrecht en ondernemingsrecht was hij de laatste decennia betrokken bij tientallen bedrijfsovernames van uiteenlopende aard. „Ingrijpende trajecten die focus en een scherpe blik vereisen. Ik heb mijn klanten altijd geadviseerd afstand te bewaren en vooral niet emotioneel te worden. Maar nu ik de zaak over een aantal jaren ga overdragen, merk ik zelf dat loslaten best lastig is.”

Bloeiende toekomst
Kerckhoffs Advocaten bestaat volgend jaar zeventig jaar. Dan wordt groots gevierd dat Roels vader Jef op 20 maart 1950 een naambordje bij de deur van het pand aan de Wilhelminasingel 77 hing dat duidelijk maakte dat er een advocaat huisde. Daarmee legde hij tevens de basis voor een nog altijd florerend familiebedrijf. Wellicht is over pakweg dertig jaar zelfs een eeuwfeest aan de orde: de derde generatie Kerckhoffs – dochter Valérie en zoon Philippe – staat klaar om het kantoor een bloeiende toekomst in te loodsen.

Mooi vooruitzicht
Voor Roel Kerckhoffs betekent het dat hij soms een stapje terug moet doen. „Letterlijk en figuurlijk dingen opruimen, maar ook overdragen. Dossiers waar je een stuk van je leven in hebt zitten. Er zijn klanten die we al heel lang, soms wel dertig jaar of langer, goed bedienen. Zij kunnen erop vertrouwen dat ze goed bediend blijven, met de nodige continuïteit. Voor mij persoonlijk breekt over vijf, zes jaar een nieuwe levensfase aan. Maar ach, wat vaker genieten onder de Spaanse zon is eigenlijk best een mooi vooruitzicht.”

Kerckhoffs Advocaten
Bekkerweg 6,Heerlen
045 – 571 39 33
www.kerckhoffsadvocaten.nl

____________________

Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven <

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu