Home > Business > Consilio Tax & Law: uw sparringpartner op fiscaal- en juridisch gebied!

Consilio Tax & Law: uw sparringpartner op fiscaal- en juridisch gebied!

„Pro-actief adviseren van onze klanten is ons motto”, zeggen de maten van Consilio Tax & Law: Belinda Fens, Marcel Coenen en Danique Hendrikx.

Wijzigingen in de (fiscale) wetgeving en jurisprudentie op de voet volgen, de gevolgen voor de klant in kaart brengen, en de klant vervolgens adviseren. Of dat nu de wijzigingen in de Box3 heffing betreft, of het inhouden van dividendbelasting op dividenduitkeringen door een Nederlandse BV aan haar Belgische moedermaatschappij of de ontwikkelingen op het gebied van thuiswerken voor grensarbeiders. Om maar een paar recente voorbeelden te noemen waar Consilio Tax &  Law zich mee bezighoudt.

Grensarbeid en Euregionaal ondernemen

Speciale aandacht is er voor het grensoverschrijdend werken en ondernemen in de Euregio. „Grensarbeiders hebben vragen als: ‘Waar en hoeveel belasting moet ik betalen? Waar en waarvoor ben ik sociaal verzekerd? Kan ik na mijn verhuizing nog steeds de hypotheekrente aftrekken?’ Maar ook praktische vragen zoals: ‘moet ik een ziektekostenverzekering afsluiten en hoe gaat dat als ik naar de huisarts moet?’,” zegt Belinda, binnen Consilio Tax & Law verantwoordelijk voor de particuliere praktijk. „Informatie hierover is voor de mensen vaak moeilijk toegankelijk en we maken het regelmatig mee dat verschillende instanties waar men zich toewendt verschillende en tegenstrijdige informatie verstrekken”, aldus Belinda. „We kunnen voor de klant berekenen wat de financiële consequenties van de verhuizing zijn, wat ze na die verhuizing netto overhouden en vergelijken met wat ze als inwoner van Nederland netto zouden overhouden.”

Neem ook de vragen over de fiscale en sociaal verzekeringstechnische consequenties van het thuiswerken voor de grensarbeiders, een toenemend fenomeen tijdens en na corona. Maar hier zitten ook juridische aspecten aan vast volgens Danique, verantwoordelijk voor de juridische praktijk. „Je ziet dat werkgevers soms een afwijkend thuiswerkbeleid hanteren voor grensarbeiders om te voorkomen dat in het woonland van de werknemers sociale verzekeringsplicht ontstaat en de daarbij behorende formaliteiten. De vraag ontstaat of dan niet sprake is van discriminatie van werknemers.”

„De ondernemer die de grens over gaat heeft ook behoefte aan advies en begeleiding’, zegt Marcel, verantwoordelijk voor de zakelijke klanten binnen Consilio Tax & Law. „Welke rechtsvorm moet gekozen worden? Richt ik een Belgische BV of Duitse GmbH op, of open ik alleen een vestiging? Wat zijn de gevolgen voor de belastingdruk? Hoe financier ik de buitenlandse activiteiten? Hoe gaat het met personeel? Kan ik personeel overhevelen en wat zijn daar de consequenties van? Welk arbeidsrecht is dan van toepassing en wat zijn de financiële gevolgen voor het personeel? Wat is de invloed op de arbeidskosten voor de werkgever? Hier kunnen we een integrale aanpak bieden, advies op zowel fiscaal als juridisch vlak”, verduidelijken Marcel en Danique.

Servicegerichtheid en bereikbaarheid

Het team van Consilio Tax &  Law richt zich op advisering. Of dat nou grensoverschrijdend ondernemen is, of het structureren van investeringen en beleggingen of begeleiden van overnames. „Na het advies kunnen we de klant ook administratief ontzorgen”, aldus Marcel. „Het verwerken van de administratie die de klant online aanlevert, het samenstellen van jaarrekeningen en het opstellen van aangiften evenals het voeren van de Loonadministratie… Het behoort allemaal tot onze dienstverlening.”

Via onze vaste samenwerkingspartners in Belgie en Duitsland kunnen we dat ook voor de onderneming in Belgie of Duitsland faciliteren. Eén aanspreekpunt die de grensoverschrijdende advisering en administratieve dienstverlening coördineert. Wij merken dat onze klanten dat als zeer prettig ervaren, zegt Marcel. Bereikbaar zijn staat hoog in het vaandel bij Consilio Tax & Law. Een reactie op een mail, uiterlijk de dag na ontvangst, of het terugbellen van een klant dezelfde dag of uiterlijk de dag erna, dat is ons streven, zegt Belinda. Wij moeten er voor de klant zijn en niet andersom.

show auteur

Auteur: Kris Németh

Enthousiast promotor euregionale kunst en cultuur

Kris Németh

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.