Home > Business > CHIO Aken verplaatst naar september

CHIO Aken verplaatst naar september

Het CHIO Aken, het grootste paardenspringtoernooi ter wereld, is verplaatst naar september. Aanvankelijk stond het evenement traditioneel voor begin zomer gepland. In verband met corona wordt het nu gehouden van 10 tot en met 19 september. Dat valt gelijk met dat andere grote internationale evenement in de Euregio, namelijk TEFAF Maastricht.

Volgens bestuursvoorzitter Frank Kemperman is het verstandig om op te schuiven om zo de veiligheid van de deelnemers en bezoekers te kunnen organiseren. De Nederlander Kemperman is ook organisator van JIM Maastricht, dat verderop in het najaar gepland staat in het MECC.

Tegen juni denkt Kemperman te weten of het CHIO in september onder normale omstandigheden kan worden gehouden, of dat er nog extra veiligheidsmaatregelen moeten worden gehouden in verband met het virus.

Vorig jaar moest het paardenevenement in Aken worden afgelast vanwege de coronacrisis. Normaal komen elk jaar meer dan 350.000 mensen daar naar de paardenwedstrijden kijken.

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.