Home > Business > Chef-kok Rozemarijn kookt ‘langs de lijn’ bij MVV

Chef-kok Rozemarijn kookt ‘langs de lijn’ bij MVV

Auteur: Maarten van Laarhoven

Dineren in ‘Restaurant Langs de Lijn’ in de businessclub van MVV Maastricht betekent genieten in een sfeervolle entourage met prachtig zicht op de grasmat. Hét perfecte decor voor een geweldig avondje MVV, zo vinden ze bij de Maastrichtse eerstedivisionist. Voorafgaand aan elke wedstrijd in De Geusselt staat een gerenommeerd horecabedrijf uit Maastricht of omgeving klaar om de gasten van MVV te trakteren op een driegangenmenu. Maandagavond speelt MVV Maastricht thuis tegen Oss. Restaurant Langs de Lijn wordt deze keer bemand door chef-kok Jeroen Raes, die samen met zijn vriendin en gastvrouw Maaike Steins restaurant Rozemarijn in de Havenstaat in Maastricht runt.

Oesters, mosselen, lamsoor, zeekraal, kreeft en wilde paling uit de Oosterschelde, brood bereid met water uit de zee en natuurlijk vlees van runderen en lammeren die mogen grazen op een van de vele Zeeuwse zeedijken, terwijl een ziltig en zacht briesje de warme lucht van de zee aan wal brengt.

Denkend aan Zeeland doet chef-kok Jeroen Raes inspiratie op voor de mooiste gerechten, die hij – zonder de spreekwoordelijke Zeeuwse zuinigheid – componeert in zijn keuken aan de Havenstraat. Want veel meer dan vroeger staat Zeeland tegenwoordig bekend om zijn rijke en fijnzinnige keuken, die met name bij Belgische fijnproevers uiterst geliefd is. Restaurantrecensenten verdringen er zich om negens en tienen uit te delen. ,,Het allerleukste vind ik om de mooiste producten van Zeeland te kunnen combineren met het mooiste wat Maastricht te bieden heeft”, vertelt Raes terwijl hij even uitrust nadat hij eerder op de middag heel wat mensen een mooie middag heeft bezorgd op zijn zonnige terras. ,,We hebben Zeeuwse leveranciers, maar ook Maastrichtse. De Auxerrois van Wijnhoeve de Kleine Schorre in Dreischor in Schouwen-Duiveland is de mooiste van Nederland, maar die van onze eigen Apostelhoeve is natuurlijk ook geweldig.”

Maandag 22 augustus treedt de geboren Zeeuw aan in de keuken van MVV, de club die hij al volgt vanaf het moment dat hij zestien jaar geleden naar Limburg verhuisde. ,,Ik heb ze altijd wel gesteund, zowel in goede tijden als in periodes dat het wat minder ging, want ik heb altijd gevonden dat ze dat verdienen. Graag zou ik wat vaker in de Geusselt komen. Om naast het voetbal andere ondernemers te ontmoeten, een beetje te kunnen netwerken, maar ook om mijn zoontje het MVV-gevoel bij te brengen. Helaas wijst de praktijk uit dat ik op de dagen dat MVV speelt meestal moet werken.”

Dit gezegd hebbende kijkt Raes er extra naar uit om maandag met de aanvoerdersband in de keuken van de businessclub van MVV te staan op het moment dat het Maastrichtse rood-witten zich opmaken om de spelers van Oss alle hoeken van de Geusselt te laten zien. ,,Het leuke daarvan is dat je eens een keer wat anders kunt doen dan het leveren van een louter financiële bijdrage. Bijkomend voordeel is dat wij ons hiermee als restaurant ook een beetje in de picture kunnen zetten, al zal het aan het begin van het seizoen niet meteen heel erg druk zijn.”

Wat de gasten maandag kunnen verwachten? Raes aarzelt even. Hij heeft net boodschappen gedaan, vertelt hij, en staat eigenlijk te popelen om het hele menu te kunnen verklappen, maar hij doet het niet. ,,Het voorgerecht is een ‘verrassingsdoosje’, met daarin iets wat we allemaal kennen en wat doorgaans heel goed worden ontvangen. Maar meer ga ik er niet over zeggen, want dan is het effect weg. Ik dacht: laat ik eens out of the box denken en mijn gasten dit doosje voorzetten. Over het hoofdgerecht hoef ik niet moeilijk te doen: dat wordt een heerlijk staartstuk van Amerikaans rund dat we lichtjes laten garen en vervolgens verder bereiden op de barbecue. We serveren het vlees met een zomerse jus van rode wijn, rucola en Parmezaan. Voordat de spelers het veld opgaan ronden we af met een crémeux van bosbes met een siroop van vlierbessenbloesem… uit Zeeland, al weet ik niet helemaal zeker of je dat laatste ook kunt proeven.”

 

Restaurant Rozemarijn, Havenstraat 19, 6211 GJ Maastricht. +31 (0)43 450 65 05

www.restaurant-rozemarijn.nl

info@restaurant-rozemarijn.nl

Reserveren voor het MVV-diner kan via:
www.mvv.nl/business/mvv-businessclub/restaurant-langs-de-lijn

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.