Home > Business > Chasse Patate doneert 5000 euro aan RaceRunning Maastricht

Chasse Patate doneert 5000 euro aan RaceRunning Maastricht

De vierde editie van het wielerevenement Chasse Patate heeft dit jaar niet kunnen plaatsvinden. Desondanks heeft de goede doelenorganisatie toch een cheque uitgereikt aan een sportief goed doel. De Stichting RaceRunning Maastricht – die jonge mensen met een beperking motiveert om te bewegen – mocht een cheque van 5000 euro in ontvangst nemen.

Sinds een aantal jaren is de eerste donderdag van september gereserveerd voor de Chasse Patate. Dat wil zeggen: in normale tijden. 24 bedrijventeams stappen die dag op de fiets, om door de Zuid-Limburgse heuvels te fietsen, met tussendoor diverse culinaire stops. De donaties van de bedrijven worden nog diezelfde dag gedoneerd aan diverse goede doelen. De afgelopen drie edities mocht Chasse Patate al meer dan 75.000 euro weggeven.

,,Ondanks het feit dat de race dit jaar niet heeft kunnen plaatsvinden, vonden we het toch van belang om juist nu een gebaar te kunnen maken”, licht voorzitter Emile Savelkoul de donatie aan Stichting RaceRunning Maastricht toe. ,,Door de trouwe steun van alle bedrijven de afgelopen jaren, liet de bankrekening dit gelukkig toe.”

Een ‘goed doel’ moet voor de Chasse Patate aan diverse criteria voldoen. Ten eerste moet het regionaal zijn. Daarnaast moet het met sport te maken hebben en geen grootschalige organisatie zijn. ,,Dit jaar is daarom de keuze gevallen op RaceRunning Maastricht. Deze stichting zet jonge mensen met een beperking tot bewegen aan door hen te helpen aan een racebike. Wij denken dat de stichting de cheque van 5.000 euro heel goed kan gebruiken”, aldus Steph Feijen van de goede doelencommissie van Chasse Patate.

Racerunning Maastricht – een initiatief van Atletiek Maastricht – is sinds anderhalf jaar actief. ,,De racebikes zijn vrij duur. Daar komt deze cheque heel goed bij van pas”, zegt Tonnie Pater van Racerunning Maastricht. ,,Volgend jaar willen we deelnemen aan wedstrijden, waar ook extra kosten bij komen kijken, waaronder het transport.”

Donderdag 2 september 2021 vindt – als alles goed gaat – de volgende editie plaats van de Chasse Patate plaats, waarvoor opnieuw meerdere goede doelen zullen worden geselecteerd. Aanmelden van een goed doel kan via https://chassepatate.eu/[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.