Home > Business > chapeaumagazine.com in een nieuw digitaal jasje

chapeaumagazine.com in een nieuw digitaal jasje

Na ruim 7 jaar, zo’n 7.000 artikelen en ruim 30.000 foto’s, lanceerden wij gisteren met trots onze geheel vernieuwde website. Het nieuwe chapeaumagazine.com lijkt in vrijwel niets meer op de oude website. De vorm en de indeling zijn veranderd, en de look en feel is geheel in overeenstemming met de luxe uitstraling van de papieren editie van Chapeau.

Aanleiding
De media is een sector die voortdurend aan verandering onderhevig is. De digitale wereld, waarvan diezelfde media in toenemende mate afhankelijk zijn, verandert eveneens continu. Chapeau is als ‘360 graden-mediamerk’ met name de laatste paar jaar constant in ontwikkeling. We gaan steeds vaker de diepte in en proberen elke dag opnieuw ons aanbod af te stemmen op de exclusieve doelgroep die we al meer dan 23 jaar bedienen. Dat doen we onder andere door onze lezers en relaties de kwaliteit te bieden die men van ons gewend is. De laatste tijd liepen we steeds vaker tegen het probleem aan dat de website qua functionaliteit en gebruiksgemak niet meer voldeed.

Morres & Company
Eind 2019 zijn wij op zoek gegaan naar een nieuwe Limburgse partner voor de ontwikkeling van onze nieuwe website. Na meerdere gespreken met diverse partijen viel de keuze uiteindelijk op Morres & Company. In Morres vonden wij namelijk niet alleen een webdeveloper, maar ook een strategisch partner.

Glossy online
Met een waslijst aan eisen begonnen wij aan project ‘chapeaumagazine.com 3.0’. Daarbij waren techniek, functionaliteit en design de belangrijkste uitgangspunten. Onze nieuwe website moest uitnodigen om te lezen en te blijven lezen, te bladeren en te blijven bladeren. De vormgeving en lay-out moesten aantrekkelijk ogen. Daarnaast wilden we een website die ‘aan de achterkant’ vrijwel onbeperkte mogelijkheden bood.

Het resultaat
Het tijdschrift Chapeau vormde de leidraad voor de ontwikkeling van onze nieuwe website. Het eerste dat onze lezers dan ook zien wanneer ze nu chapeaumagazine.com openen, is een iconisch headerbeeld, dat onmiddellijk associaties oproept met de luxe uitstraling van de papieren editie. Voor nieuws- en mediawebsites is een degelijke presentatie – ‘magazine-chique’ zoals ze dat bij Morres & Company noemen – tamelijk ongewoon.

De nieuwe website van Chapeau Magazine is opgebouwd uit allemaal ‘blokken’ die aan de achterkant met een klik op de knop aan en uit gezet kunnen worden. Deze blokken zijn toegekend aan de pijlers van ons platform – magazine, gidsen, community, content creators, tv en events – en speciale evenementen of producties – zoals TEFAF, André Rieu en momenteel de culinaire quarantaine-recepten. Op die manier is het voor de gebruikers makkelijker om door de site te navigeren en voor ons mogelijk om de veelzijdigheid van ons platform te positioneren en met een druk op de knop in te spelen op actualiteiten.

Gezichten
Voor de ‘Gezichten van Chapeau’, een term die op ons 20-jarig jubileum op 8 mei 2017 werd gelanceerd, is meer plek. Zij beschikken allemaal over een auteursprofiel met meer informatie over de schrijver en een verzameling van de door hen geschreven artikelen. Op die manier willen we de gebruiker vertrouwd maken met de gezichten die crossmediaal op ons platform berichten over een van de negen pijlers van Chapeau.

En nu verder
De lancering van chapeaumagazine.com 3.0 was slechts het begin van een proces waarbij we in samenwerking met Morres & Company dit online platform, gedurende de komende maanden, verder ontwikkelen. Meer uitgebreide features moeten de website zo op den duur nog aantrekkelijker maken voor zowel commerciële als redactionele content. Zo blijft het voor Chapeau mogelijk om de komende jaren continu te blijven inspelen op veranderingen in de digitale wereld.

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu