Home > Business > Chapeau start samenwerking met grootste werkgeversclub van Vlaanderen

Chapeau start samenwerking met grootste werkgeversclub van Vlaanderen

Auteur: Maarten van Laarhoven

Chapeau, het invloedrijkste lifestyleplatform van Belgisch- en Nederlands Limburg, gaat een bijzondere samenwerking aan met Voka-KvK Limburg, de grootste werkgeversorganisatie en tevens belangrijkste belangenbehartiger van het bedrijfsleven in Belgisch Limburg. De samenwerking is erop gericht om ondernemers in Belgisch- en Nederlands Limburg dichter bij elkaar te brengen.

Nederlands Limburgse ondernemers die geïnteresseerd zijn om actief te worden in Belgisch Limburg, kunnen toetreden tot het Voka-netwerk. Als ze eenmaal als lid zijn ingeschreven, kunnen ze gebruikmaken van de hele Voka-dienstverlening, inclusief alle opleidingen die worden geboden. Nederlandse Voka-KvK Limburg-leden worden daarnaast van harte uitgenodigd om deel te nemen aan de vele events en netwerkbijeenkomsten op Belgische bodem.

Denkbeeldige grens
Het initiatief voor de samenwerking komt van beide partijen. Voka-Kvk Limburg ziet veel mogelijkheden om grensoverschrijdende zakelijke activiteiten tot een succes te maken en is Nederlandse ondernemers met grensoverschrijdende ambities graag behulpzaam. ,,Landsgrenzen vervagen en het buitenland is veel groter dan het binnenland. Zakendoen met je buren lijkt evident maar is het nog steeds niet”, zegt Dominic Schouterden, directeur ondernemersrelaties Voka-KvK Limburg. ,,Ondanks tal van pogingen vanuit diverse hoeken loopt er nog een denkbeeldige grens tussen België en Nederland. Als belangrijke belangenbehartiger en vraagbaak voor het bedrijfsleven kunnen wij helpen om die grens te slechten.”

Het goede leven
Chapeau is zeer enthousiast over de samenwerking met Voka-KvK Limburg, zegt Xavier Cortenreadt, Brandmanager bij Chapeau. ,,Het initiatief past uitstekend in de opzet van ons platform om ‘het goede leven’ aan beide kanten van de grens in kaart te brengen. Het feit dat Nederlandse bedrijven lid kunnen worden van Voka-KvK Limburg zal ook een positieve invloed hebben op onze bekendheid in Belgisch Limburg. Dat is prettig, want net als  Voka-KvK Limburg zien wij heel veel kansen”, aldus Cortenreadt.

De eerste belangrijke stappen zijn gezet. ,,’Het goede leven in Limburg NL/BE’ is al sinds een geruime tijd onze bedrijfsslogan. Dit jaar is in samenwerking met Chapeau de eerste grensoverschrijdende editie van het Prestige Trendboek – in Belgisch Limburg alweer jaren een begrip – verschenen. Daarnaast geven we op ons platform in toenemende mate ruimte aan bloggers en journalisten uit Belgisch Limburg. De samenwerking met Voka-KvK Limburg geeft ons de mogelijkheid onze positie in Belgisch Limburg verder te versterken en uit te bouwen.” 

______________________________________

Abonneer je op Chapeau Magazine
Sluit nu een jaarabonnement af voor slechts €29,50 en ontvang vele extra’s -> meer info <

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu