Home > Business > Chapeau-redactie uitgebreid met vertrouwd gezicht

Chapeau-redactie uitgebreid met vertrouwd gezicht

Het team van Chapeau is uitgebreid met een vertrouwd gezicht dat jarenlang via het televisiescherm te zien is geweest in honderdduizenden Limburgse huiskamers. Kris Németh (53) werkte ruim 25 jaar bij de Limburgse televisiezender L1, waarvan de laatste twintig jaar als presentator van diverse rechtstreeks uitgezonden nieuws- en achtergrondprogramma’s.

Na een enkele jaren durende vervolgcarrière – onder andere in het onderwijs, in de culturele sector en bij een regionale radio- en televisiezender – is Kris per 1 mei begonnen als lifestyle-journalist bij Chapeau. Zijn komst is mede ingegeven door het feit dat het grootste lifestylemagazine van Limburg zich sinds enkele jaren aan het ontwikkelen is tot een multimediaal bedrijf, dat ook in toenemende mate producties verzorgd voor derden.

Het nieuwe gezicht van Chapeau beschouwt zijn nieuwe functie als een grote uitdaging, vertelt Németh. ,,Schrijven heb ik altijd ervaren als iets prettigs. Bij Chapeau krijg ik onder meer de kans om langere verhalen te schrijven over ‘de mensen’ achter de Limburgers en hun kijk op het goede leven dat deze provincie zo duidelijk kenmerkt. Gaandeweg hoop ik al onderzoekende te kunnen ‘ontrafelen’ waarin Limburg en de Limburgers zich onderscheiden van de rest van (de inwoners van) Nederland en de euregio.”

Németh mag dan over een behoorlijke journalistieke bagage beschikken, maar mensen opzoeken en hen op verrassende wijze portretteren in een boeiend verhaal is voor hem relatief nieuw. ,,Maar mensen op hun gemak stellen en tot een interessant gesprek verleiden is in de loop der jaren mijn tweede natuur geworden, denk ik zelf, dus dat werkt mogelijk in mijn voordeel.”

Chapeau beschouwt hij als een interessant, kwalitatief podium met veel ervaring en een zeer breed netwerk. ,,Ik wil journalistieke verhalen schrijven voor de verschillende kanalen van Chapeau waarbij ik mijn ervaring als tv-journalist kan inzetten. Daarnaast werk ik graag mee aan de ingezette lijn om Chapeau verder klaar te maken voor de toekomst, inclusief het zoeken naar en het vinden van nieuwe, jongere doelgroepen.”

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.