Home > Business > Chapeau Online

Chapeau Online

Frisse vormgeving met veel gebruiksgemak

Het kan bijna niet anders of u heeft het gemerkt: chapeaumagazine.com (beter bekend als Chapeau Online) is de afgelopen weken ingrijpend vernieuwd, zowel qua vorm als qua inhoud, waardoor de site als geheel beter aansluit bij het tweemaandelijkse magazine en alle andere producten van Chapeau.

De nieuwe indeling – met vier in plaats van drie kolommen –  oogt frisser en geeft een beter overzicht. De eigentijdse layout biedt de redactie tevens de mogelijkheid om al het nieuws over ‘het goede leven in Limburg en de Euregio’ op een aantrekkelijkere manier te presenteren, waarbij ook het werk van onze fotografen beter tot zijn recht komt. Een nieuwe – schreefloze  –  letter zorgt voor rust, waardoor de lezer ook langere bijdragen moeiteloos tot zich kan nemen. Belangrijk voordeel van de nieuwe vormgeving is dat ze bijzonder geschikt is voor mobiele beeldschermen, zoals smartphones en tablets.

Wat de indeling betreft volgt chapeaumagazine.com Chapeau Magazine, dat al bijna twintig jaar een begrip is in Limburg en ook daarbuiten steeds meer bekendheid geniet. Zoals u van onze mag verwachten is er veel ruimte voor onder meer mode en beauty, kunst en cultuur, reizen, wonen, auto’s en natuurlijk culinair.

Zo verschijnen onder het kopje Mode en Beauty artikelen over alles wat te maken heeft met mode en verzorging, waaronder de speelse beschouwingen van Chapeau’s moderedacteur Elise Crutzen en een maandelijkse rubriek waarin modeblogster Stulina u wijst op passende outfits, modetrends en niet te vergeten hippe winkels en bijzondere boetiekjes. Onder het kopje Cultuur vindt u onder meer impressies van lopende of komende tentoonstellingen, uitgaanstips en natuurlijk recensies. De rubriek Society gaat over feesten en recepties naar aanleiding van bijzondere gebeurtenissen of mijlpalen. Ook de wekelijkse column (‘blog’) van Chapeau’s hoofdredacteur Jo Cortenraedt te vinden, net als diens wekelijkse televisierubriek ‘Limbourgeois’ op de Limburgse tv-zender L1.

Recente artikelen die onder een van de hoofdcategorieën vallen vindt u in één oogopslag terug als u klikt op een van de ‘tabbladen’ onder de kop Chapeau. Wilt u specifieker zoeken, dan kunt u klikken op een van de subcategorieën aan de linkerkant van de pagina. Een zoekfunctie (rechtsboven) maakt het mogelijk om oude artikelen uit ons archief te vinden. Ook deze verhalen zijn door de vormgevers in een jas gestoken die past bij deze tijd.

De nieuwe site, ontworpen door Nexwork in Maastricht, biedt ook meer mogelijkheden voor infographics, geluidsfragmenten en video’s. Een voorbeeld is de rubriek ‘Xavier en Route’, waarin Chapeau’s bladmanager Xavier Cortenraedt  in de voetsporen  van zijn vader treedt en verslag doet van events waar een goed glas champagne niet ver te zoeken is. Dat de rubriek Culinair diep ingaat op alles wat met de Limburgse gastronomie te maken heeft, hoeven we de lezers van Chapeau niet uit te leggen.

Intussen zijn we erg benieuwd hoe u de vernieuwde site beoordeelt. Tips en suggesties, maar ook punten van kritiek en natuurlijk complimenten zijn van harte welkom op: marketing@chapeaumagazine.com

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu