Home > Business > Chapeau als je partner

Chapeau als je partner

Boeken, magazines, video’s en online content.

Als eigentijds mediabedrijf timmert Chapeau niet alleen aan de weg door een informatief, luxe magazine over het goede leven in Limburg en de grensregio uit te brengen. Ook op het gebied van online, sociale media, evenementen en community is Chapeau heel actief, zo merken onze lezers, volgers en relaties dagelijks. Een tak die nog niet zo bekend is, maar wel groeiende binnen onze organisatie, is die van content creating. Dat zijn mediaproducties voor externe opdrachtgevers. Met als uitgangspunt kwaliteit produceert Chapeau regelmatig professionele films, video’s, online-berichtgeving, content voor social media, verhalen, boekwerken en speciale tijdschriften voor diverse bedrijven en instellingen. Een logische stap want het vertellen van verhalen − in marketingtaal tegenwoordig storytelling genoemd − is al decennia ons vak. En we hebben er de professionals voor, om met de juiste toon en invalshoek te schrijven, om sfeervol en onderscheidend te fotograferen, om creatief te ontwerpen en vorm te geven, en om met de video- of tv-camera die momenten en shots op te pikken die essentieel zijn voor een overtuigende boodschap of verhaal. Er is bovendien een keur aan ervaren presentatoren om waar nodig het verhaal in de video over te brengen op het publiek. De eerste producties dateren al uit de jaren negentig, zoals het omvangrijke boekwerk onder de titel: Marcel Mourmans, van slagersjongen tot snackgigant. Vrij recent, in 2017, kregen het boek en de gelijknamige televisiedocumentaire Het Verdrag van Maastricht, 25 jaar later internationale erkenning. Momenteel wordt gewerkt aan diverse projecten waarvan we er hier twee kort voorstellen:

  

75 jaar bevrijding in de gemeente Eisden- Margraten,
Een degelijk en boeiend naslagwerk van honderd pagina’s over het einde van de Tweede Wereldoorlog in dorpen als Mesch (waar de eerste Amerikaan Nederland binnenkwam), Noorbeek (toen de eerste bevrijde gemeente van het land), Gronsveld en andere dorpen die nu deel uitmaken van de grotere gemeente Eijsden-Margraten. Een uitgave vol met menselijke verhalen, interviews en originele foto’s, waarin zowel het verleden als ook de hoop op een goede toekomst aan bod komen. Met bijdragen van onder meer de Chapeau-journalisten Jo Cortenraedt, Ludo Diels en Maarten van Laarhoven. Dit naslagwerk zal in de loop van september via de gemeente Eijsden-Margraten aan de bewoners, bedrijven en andere geïnteresseerden tegen een vriendelijke prijs worden aangeboden.

  

Sjöt, 400 jaar schutterij van Gronsveld, 
Een documentaire van vijftien minuten over een bijzondere schutterij die deze zomer het 400-jarig bestaan viert. Hoe kijkt de oudere en de nieuwe generatie aan tegen de oeroude tradities van deze vereniging die rondtrekt in kostuums uit de tijd van Napoleon? Hoe gaat de schutterij om met de veranderingen in de maatschappij? En wat betekent de schutterij voor de saamhorigheid binnen de gemeenschap van Gronsveld? De film wordt op dinsdagavond 25 juni in het openbaar vertoond tijdens de Bronk in Gronsveld. In het weekeinde van 29 en 30 juni volgt de uitzending op L1 TV.

  

Meer informatie over Chapeau Content Creators bij Xavier Cortenraedt,
telefoon 043-3216226,
xavier.cortenraedt@chapeaumagazine.com

_________________________
Abonneer je op Chapeau Magazine
Sluit nu een jaarabonnement af voor slechts €29,50 en ontvang vele extra’s -> meer info <

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu