Home > Business > CHAPEAU 146: Weer Samen

CHAPEAU 146: Weer Samen

De periode van een geïsoleerd bestaan is voorbij. We mogen weer veel en vooral weer sa-menkomen. Nog een beetje voorzichtig, maar toch; we kunnen weer met elkaar praten en van het le-ven genieten. De restaurants en terrassen lopen vol, zij werken hard om de schade in te halen. We hebben gemerkt dat we niet zonder elkaar kunnen. Ook niet zonder die kleine dingen. De begroeting op de markt, het babbeltje met de groenteboer en buurvrouw. We dachten dat het allemaal niet veel voorstelde, maar blijkbaar is small talk toch een wezenlijk onder-deel van het bestaan.

Bovendien zijn we blij dat we niet meer de hele dag van de ene naar de andere ZOOM-meet-ing hoeven te gaan. Natuurlijk, zo’n digitale vergadering op afstand kan heel handig zijn en ook wel efficiënt. Maar los van het feit dat te veel vergaderen sowieso niet zoveel oplevert, is een live-gesprek toch anders, persoonlijker. Je voelt meer de nuance.

Wél hebben we ontdekt dat Limburg aan beide kanten van de Maas een stuk mooier is dan we dachten. En ook de Euregio met de Duitse grensstreek en de ruige natuur in Wallonië blijken verrassender dan we gedacht hadden.

Voor vakantie en ontspanning hoeven we niet automatisch meer het vliegtuig in, klaar om in een all-inclusive-hotel de hele dag geleefd te worden. We kunnen er ook zelf op uit en dan is het dicht bij huis verrekte mooi, zo blijkt ook weer uit onze zomerreportage die we voor deze editie in Limburg maakten.

Los van deze editie hebben we de afgelopen periode ook gewerkt aan een aantal bijzondere uitgaven die helemaal aansluiten bij deze beleving, namelijk ‘50 tips in Limburg NL/BE’ met Theo Bovens en Herman Reynders als reisgidsen, ‘Grensrivieren Limburg’ met wandelaar Wiel Beijer als voorloper en ‘Wijnfietsroutes Limburg’ die Demy Janssen en Maarten van Laarhoven multimediaal voor Chapeau ontwikkelden. Absoluut een aanrader om die aan te schaffen en de eigen regio nog beter te leren kennen.

In deze Chapeau gingen we op bezoek bij de restaurants Château Neercanne voor de nieuwe chef Robert Levels en De Stadt van Luijck en Bistro Two om te proeven.
In een boeiend interview geeft prof. Dr. Theo Bastiaens, rector magnificus van de Open Uni-versiteit, zijn visie op zowel het onderwijs als ook de toekomst van Limburg.
We beleven Hasselt en Riemst door de ogen van de toerist. We leven toe naar de Grote Prijs For-mule I in Spa-Francorchamps in het kader van honderd jaar racecircuit. Heel iets anders dan de bevlogen stilte van kunst en natuur op Buitenplaats Kasteel Wijlre. Evenals de metamorfose die ontwerper Niels Maier wist te geven aan een historisch pand midden in Maastricht.
Als vanouds eindigen we met de societyrubriek Limbourgeois. In omvang nog bescheiden, maar in onze agenda zien we dat alles weer op stoom komt, dus die zal volgende keer weer uitge-breider zijn.

Voor nu eerst een heerlijke zomer gewenst, dichtbij of ver weg, waarbij we de zorgen en af en toe de eenzaamheid van ons af kunnen schudden.

show auteur

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu