Home > Business > Chapeau 145: Voorzichtig aan genieten

Chapeau 145: Voorzichtig aan genieten

Het gaat niet met een grote knal, de overgang van de lockdown naar de complete vrijheid. Stapje voor stapje. Je ervaart dat als veel te langzaam maar beseft anderzijds dat alles in één keer ook niet kan. Alles bij elkaar hebben we er straks anderhalf jaar ‘uitgelegen’, althans wat ‘het goede leven in Limburg’ betreft. Niet op alle fronten natuurlijk. We hebben bijvoorbeeld nooit méér gewandeld dan in de afgelopen periode.

Fijn, maar toch. Dat terrasje, het fijne restaurant, de aangename vrienden, oh wat hebben we dat alles gemist. In deze editie zetten we weer een stap naar back to normal. Jawel, we zijn zelfs bij de eerste zonnestralen al gauw kunnen gaan eten bij Valuas op het terras. Dat ging net, voor het weer roet in het eten gooide. Chef Timo Reichelt van Au Coin des Bons Enfants zochten we op in de nog gesloten periode. Wat staat die te popelen om te kunnen beginnen, zeker als jonge ondernemer met een eigen zaak. Op Hoeve Nekum gaan ze al wat langer mee. Elk jaar wordt de wijn daar beter. Erik Sauter ging er proeven.

Onze cover is deze keer geïnspireerd door Babette Kessels die ook centraal staat in de rubriek Create in Limburg. Bloemendecoratie als kunst. Zelf noemt ze zich ‘plantaardig vormgeefster’. Een vondst op zich. We gaan op reis maar dan dicht bij huis. In de rubriek 24 uur zoeken we naar leuke plekjes in Venlo. En we doen net alsof we nog nooit in Wyck zijn geweest, dat ándere centrum van Maastricht. We kijken door de bril van de bezoeker. Wyck begint nu ook weer te leven, en hoe! Een wijk met heel veel verrassingen en Franse invloeden.

Ook nemen we u helemaal terug naar 1991/1992, naar de beroemde Eurotop en het daaruit voortvloeiende Verdrag van Maastricht. Prof. dr. Joep Leerssen vertelt over zijn onderzoek hiernaar in Ziel en Zaligheid en vanuit de Universiteit Maastricht kijkt Bart Stol vooruit naar het dertigjarig jubileum.

Deze Chapeau biedt nog veel meer, ik ga het niet allemaal opnoemen. En oh ja, nog zeer bedankt voor de vele positieve reacties op onze make over, zowel qua papier als qua vormgeving. Fijn dat u als lezer zo betrokken bent bij wat we doen. Dat motiveert ons extra om op zoek te gaan naar mooie verhalen, begeleid door prachtige fotografie.

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu