Home > Business > Camille Oostwegel sr. onderscheiden met Unternehmerpreis 2022

Camille Oostwegel sr. onderscheiden met Unternehmerpreis 2022

Voormalig hotelier Camille Oostwegel sr. krijgt de Unternehmerpreis 2022 van de Business Club Aachen Maastricht, een internationale netwerkorganisatie voor ondernemers in het grensgebied. De grondlegger van Oostwegel Collection – hij nam op 1 januari 2020 officieel afscheid van zijn familiebedrijf – neemt de onderscheiding op woensdag 5 oktober in ontvangst in het historische Raadhuis op de Markt in de Karelstad.

De bijeenkomst wordt bijgewoond door onder anderen Sibylle Keupen, Oberbürgermeisterin van de stad Aken. Zij werd in 2020 als eerste vrouw in de geschiedenis met overweldigende meerderheid gekozen tot burgemeester van haar stad. Maar liefst 256 mannen gingen haar voor.

Ook de hoogleraren Ulrich Daldrup (Business Administration, Entrepreneurship en International Law aan de TH Keulen) en Mathieu Segers (Europese Geschiedenis en Europese Integratie aan de Universiteit Maastricht) zullen op 5 oktober het woord richten tot de in Valkenburg geboren – en tegenwoordig in Maastricht wonende – laureaat.

De Ondernemersprijs van de Business Club Aachen Maastricht, die bestaat sinds 2007 en als gevolg van de beperkingen rond corona voor het eerst sinds 2019 weer wordt uitgereikt, eert volgens de beginselen van de Business Club Aachen Maastricht mensen die zeer succesvol waren of zijn als ondernemers en die duurzaam ondernemen om ‘sociale, sportieve, culturele, humanitaire of andere nobele doeleinden, evenals voor de bevordering van de wetenschap’.

Volgens de Business Club Aachen Maastricht krijgt Oostwegel de prijs omdat hij zich gedurende zijn veertigjarige carrière als zelfstandig ondernemer heeft bewezen door op een duurzame manier historische ruïnes en kloosters te behoeden voor verval en er ‘oriëntatiepunten van gastronomische wereldklasse’ van te maken.

Daarbij komt, aldus de Business Club Aachen Maastricht, dat Camille Oostwegel sr. niet alleen ondernemer is, maar ook ‘een gulle mecenas’ voor het culturele leven van Limburg. ,,Zijn naam is nauw verbonden met talloze culturele instellingen, waaronder het Museum aan het Vrijthof, kunsttentoonstellingen, de restauratie van talrijke historische monumenten en nog veel meer.”

De Ondernemersprijs is de tweede internationale onderscheiding voor Oostwegel sinds hij met ingang van 2020 officieel met pensioen ging, door het directeurschap van Oostwegel Collection over te dragen aan zijn zoon, Camille jr. Begin juli 2021 werd hij door de Franse president Emmanuel Macron benoemd tot Chevalier dans l’Ordre national de la Légion d’Honneur (Ridder in de Nationale Orde van het Legioen van Eer), de hoogste Franse ridderorde.

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu