Home > Business > Camille Oostwegel jr.

Camille Oostwegel jr.

Camille Oostwegel jr.
Bedrijf Oostwegel Collection
Leeftijd 32 jaar
Plaats Zuid-Limburg

1. Was het een bewuste keuze om het familiebedrijf in te gaan?
„Dat was het zeker! Maar ik ben ook bewust eerst buiten het familiebedrijf gaan werken, om meer kennis en ervaring op te doen. Zo heb ik gewerkt voor Starwood Hotels in Madrid en op het hoofdkantoor in Amerika. De kennis en kunde die ik daar heb opgedaan, kan ik nu perfect met onze eigen twist toepassen bij ons familiebedrijf.”

2. Wat hebben je ouders je vooral meegegeven?
„Respect voor anderen en gast-vrijheid in de algemene zin van het woord. Dat zit ’m ook in kleine zaken, zoals het openhouden van een deur. Beide pas ik uiteraard zowel privé als zakelijk toe.”

3. Wat is de kracht van jullie bedrijf?
„Die zit toch voornamelijk in ons team, in mijn collega’s. Uiteraard hebben we mooie locaties en liggen ze ook nog op prachtige plekjes in Limburg. Maar zonder een goed team zegt dat niet veel. We steken dan ook veel energie en training in onze mensen, zoals in onze Talent Factory. Alle medewerkers voldoen aan onze kernwaarden inlevingsvermogen, uitstraling, actief en fatsoen.”

4. Welke ontwikkelingen/ vernieuwingen/ ideeën zijn er sinds jouw komst doorgevoerd?
„Enerzijds hebben we een complete rebranding doorgemaakt. De vorige uitingen dekten niet meer de volledige lading van ons merk. Ook hebben we alle communicatie minstens tweetalig gemaakt, aangezien 50% van onze gasten van buiten Nederland komt. Daarnaast is het hele marketing-, pr-, sales- en revenue-team op de schop gegaan. Het is nu beter toegespitst op de noden en wensen anno 2018.”

5. Waar krijg je zakelijk een enorme kick van?
„Om te voldoen aan het hoge verwachtingspatroon dat onze gasten hebben en het zelfs te overtreffen. Als je dan positieve reviews online of in ons gastenboek leest, dan geeft dat een enorme voldoening. En uiteraard geeft het als ondernemer een kick als je je omzetdoelen haalt, want dan kun je weer voldoende investeren in je team en in je product.”

6.Wat is jouw tip voor een startende, jonge ondernemer?
„Omring je met de juiste mensen en adviseurs. Je kan niet alles zelf weten. Ik probeer meer een generalist te zijn, die voldoende kennis heeft om met alle afdelingen te sparren. Maar zij zijn vervolgens de echte specialisten op hun vakgebied, voor de verdere uitwerking.”

7. TEFAF blijft voor tien jaar in Maastricht. Wat vind je daarvan?
„Ja, fantastisch. TEFAF brengt zoveel voor onze regio en uiteraard ook voor onze huizen. Dat is onvervangbaar. Hopelijk wordt nu ook de bereikbaarheid door de lucht aangepakt, want dat is een van de weinige zwakke punten van onze regio.”

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu