Home > Business > Business Culinair: magie, cabaret, show en lekker eten

Business Culinair: magie, cabaret, show en lekker eten

Tijdens de derde editie Business Culinair, het netwerkevenement dat dit jaar op 24 november wordt gehouden in de Rodahal in Kerkrade, en dat vooral gericht is op ondernemers in Parkstad, staat zoals gebruikelijk entertainment, netwerken en lekker eten centraal.

De opzet van Business Culinair wijkt deze keer echter iets af van voorgaande edities: het entertainment komt uit verschillende hoeken. Zo zijn er optredens optredens van onder anderen Maan, Suzan Seegers en Sharon Doorson. Maar er is ook aandacht voor andere entertainmentvormen. Denk daarbij aan acrobatiek, magie, cabaret, show en dans. De presentatie is dit jaar in handen van Chantal van Zundert & Bart Storcken.

Ongedwongen platform
Business Culinair is een initiatief van ondernemers Leon Beerendonk (Mabs4.0), Hans Wolting (Wolting & Versteegh), Jorrit van Melick (van Melick the Catering Company), Hans Voss (Houben media/ AV Point), Teus de Greef (Partyland Verhuur) en Lars Heuts (Heuts Mobiliteit & Vrije Tijd). Samen willen ze met Business Culinair een feestelijk en ongedwongen platform bieden met als doel de samenwerking van het bedrijfsleven in het zuiden verder te bevorderen.

De initiatiefnemers zien het evenement als een ‘unieke kans’ om op een laagdrempelige manier in contact te komen met ondernemers uit Parkstad. Daarnaast is het – zo vlak voor de feestdagen – een mooie gelegenheid om collega’s, vrienden en zakenrelaties te bedanken voor de prettige samenwerking dit jaar. ,,Een gezellig samenzijn wordt gegarandeerd”, stellen ze. 

Goede doelen
Zoals elk jaar besteedt het evenement ook dit keer weer aandacht aan een of meer regionale goede doelen. Dit jaar is dat Stichting Meander Vrienden, gelieerd aan MeanderGroep, een van de goede doelen waar het batig saldo aan ten goede komt. Maar wat doet deze stichting?

,,Onze medewerkers zetten zich elke dag in om onze klanten de best mogelijke zorg te bieden. Soms ontstaat er vraag naar iets extra’s. Bijvoorbeeld een laatste uitstapje met familie of het bezoeken van een concert. Deze extra activiteiten kunnen we niet realiseren binnen de reguliere zorggelden. Dan komt de Stichting Meander Vrienden in beeld”, zegt Jos Merx, lid van de raad van bestuur van Meander.

Ne Supersjoene Daag 
De uitstapjes die Stichting Meander Vrienden regelt worden ook wel ‘ne Supersjoene Daag’ genoemd. Het is een extra steuntje in de rug voor mensen die het financieel niet breed hebben of een laatste wens van een terminaal zieke patiënt. ,,Voor die mensen regelen we dan alles van a tot z. Van het vervoer tot de kaartjes; alles. Zodat het voor hen ook echt een supersjoene daag is. Een dag waarop ze zich even geen zorgen hoeven te maken en volop kunnen genieten”, aldus Merx. De stichting verzorgt ongeveer dertig Supersjoene dagen per jaar.

Kerstpakketten 
Business Culinair wordt gehouden vlak voor de feestdagen. Dagen waarop gezelligheid en warmte centraal staan. ,,Onze medewerkers komen ook bij cliënten die het financieel moeilijk hebben. Dan zijn de feestdagen een stuk minder feestelijk. Vanuit de medewerkers is toen het idee ontstaan om deze cliënten een kerstpakket aan te bieden. De stichting zorgt ervoor dat daar financiële ruimte voor is.”

Op de site is meer informatie te vinden over Stichting Meander Vrieden.

Tickets voor Business Culinair  met top entertainment zijn verkrijgbaar via www.businessculinair.com en kosten € 275,- euro exclusief btw per stuk. Wie tien kaarten koopt krijgt een eigen private table met zijn gasten. 

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu