Home > Business > Business after Corona hoofdthema Limburg Leads

Business after Corona hoofdthema Limburg Leads

De derde editie van Limburg Leads, het Euregionale business evenement dat op 16 en 17 september plaatsvindt in MECC Maastricht, presenteert een aangepast programma dat volledig gericht is op ondernemen in het post-corona tijdperk. Naar aanleiding van de persconferentie van premier Mark Rutte gisteravond heeft de organisatie vandaag bovendien besloten dat Limburg Leads een hybride evenement wordt. Hierdoor kunnen ondernemers, die niet in de gelegenheid zijn of zich niet comfortabel voelen bij het fysiek bezoeken van het evenement, toch online actief deelnemen aan Limburg Leads.

Post-Corona programma
Limburg Leads luistert naar de vraag van de ondernemer en ondersteunt het bedrijfsleven door een programma aan te bieden dat inspeelt op de actualiteit. Waar de behoefte begin 2020 met name lag in oplossingen op het gebied van Talent, Mobiliteit, Duurzaamheid & Circulariteit en Digitalisering is deze vanwege de coronacrisis verschoven naar ‘Business After Corona’.  ,,Wanneer de coronacrisis in het najaar hopelijk achter ons ligt, zal het bedrijfsleven zich namelijk geconfronteerd zien met een nieuwe wereld”, stelt de organisatie in een persbericht. ,,Naast een hoop onzekerheid en financiële zorgen, is de mindset van klanten en leveranciers veranderd en hebben ondernemers te dealen met veel (overheids)maatregelen die ook na de crisis van kracht zullen blijven.”

Limburg Leads presenteert een aangepast programma dat ‘handvatten en praktische oplossingen biedt in deze onzekere periode’. ,,Door middel van interactieve presentaties, paneldiscussies en masterclasses zal er antwoord gegeven worden op de meest prangende vragen die er leven bij de ondernemers. Bovendien biedt het evenement een plek waar men elkaar weer kan ontmoeten, van elkaar kan leren en wellicht alweer goede zaken met elkaar kan doen.”

Hybride evenement
Als eerste B2B evenement zal Limburg Leads niet alleen fysiek maar ook online plaatsvinden. Ondernemers kunnen (op voorinschrijving) deelnemen aan de livestream van de paneldiscussies, masterclasses en presentaties en/of plannen een één-op-één afspraak met een deelnemer of bezoeker die met video conferencing plaats kan vinden. Ook worden er tijdens en na afloop van Limburg Leads webinars aangeboden en kan er op het digitale platform met elkaar gediscussieerd worden over de verschillende actuele thema’s.

De ontwikkelingen en maatregelen rondom het coronavirus zijn de voornaamste reden voor het aanbieden van deze online mogelijkheden, aldus de organisatie van de beurs. Ze is van mening dat virtuele beurzen en congressen de toekomst zijn en dat deze ontwikkeling door het coronavirus nu in een stroomversnelling is gekomen. Net zoals dat met zoveel andere innovaties ook het geval is op dit moment. ,,Hybride evenementen kunnen wel eens de nieuwe manier van netwerken worden in het post-coronatijdperk en Limburg Leads neemt hier nu al het voortouw in”, aldus beursmanager Jop Thissen. ,,Dat past niet alleen bij onze innovatieve manier van werken, maar sluit ook perfect aan bij de wensen en zelfs eisen van onze doelgroep. Ideeën om Limburg Leads deels online te laten plaatsvinden waren er al langer, maar door Corona zijn deze nu dus in een versneld tempo doorgezet.”

Bezoekers kunnen zich gratis registeren op de website limburgleads.com

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu