Home > Business > ‘Bruggen Bouwen’ bij de brug in Kanne

‘Bruggen Bouwen’ bij de brug in Kanne

Auteur: Maarten van Laarhoven

De brug over het Albertkanaal in Kanne is op dinsdag 24 oktober het toneel van een grootscheepse grensoverschrijdende speeddating voor (jonge) ondernemers en aanverwanten. De bijeenkomst vindt plaats op initiatief van Junior Chamber International Limburg (kortweg JCI Limburg) en wordt aan Nederlandse zijde van de grens ondersteund door Connect Limburg en de Limburgse Werkgeversvereniging LWV.

De bijeenkomst begint om 18.30 uur. De gouverneurs van beide Limburgen, Herman Reynders en Theo Bovens,  verrichten rond 19.00 uur het startschot voor de manifestatie. Om het exclusief te houden en te kunnen garanderen dat er dates van hoge kwaliteit uitrollen, is deze uitsluitend toegankelijk voor genodigden.

Op de bijeenkomst, die het motto ‘Bruggen Bouwen’ heeft meegekregen, worden zo’n 500 deelnemers verwacht, de helft uit Nederlands Limburg, de andere helft uit Belgisch Limburg. Het gaat om (jonge) ondernemers, managers en functionarissen aan beide zijden van de grens, die met de business speed dating op symbolische wijze voor het voetlicht willen brengen dat grensoverschrijdende samenwerking een must is.

JCI Limburg is een provinciale afdeling van een wereldwijde organisatie die als belangrijkste doelstelling heeft jonge mensen van 18 tot 40 jaar kansen te bieden om hun leiderschapskwaliteiten, verantwoordelijkheidsbesef, medemenselijkheid en ondernemingszin te ontwikkelen. Connect Limburg is een Nederlands initiatief dat is opgericht om het grensoverschrijdend zakendoen te stimuleren.

Om het evenement in alle rust te kunnen laten plaatsvinden, wordt de brug op de avond van 24 oktober afgesloten voor alle verkeer. Er staat een grote tent (100 meter lang, 7 meter breed), waarin alle deelnemers speeddates hebben met iemand van de andere kant van de grens. Iedere date duurt hooguit vier minuten. De bedoeling is dat aan het einde van de avond elk van de vijfhonderd deelnemers ten minste vijftien nieuwe mensen aan de andere kant van de grens vluchtig heeft leren kennen. Gehoopt wordt dat de ontmoetingen leiden tot nieuwe zakelijke contacten over en weer. Verder is het de bedoeling dat het evenement zelf een jaarlijks terugkerend fenomeen wordt. 

Limburg zou Limburg niet zijn als er op een dergelijke bijeenkomst niet goed kon worden gegeten. De bijeenkomst voorziet om 22.30 uur in een ‘culinair hoogtepunt’ met streekproducten.

Meer informatie over het evenement is te vinden op www.bruggen-bouwen.com

 

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.