Home > Business > Booming Expo als eigentijds experience center

Booming Expo als eigentijds experience center

Waar ooit aardewerkservies en sanitair werd gemaakt, kun je nu met de modernste high tech je nieuwe bedrijfsproducten presenteren. Booming Expo is de nieuwste loot aan de stam in de voormalige Sphinx-fabriek in Maastricht, die als een ‘landmark’ nu huisvesting biedt aan tal van nieuwe ondernemingen en startups, die meer passen in deze tijd.

De muren, ramen en pilaren doen nog denken aan de vervlogen industriële tijden, toen ondernemer Petrus Regout van Maastricht een van de eerste industriesteden van Nederland maakte. Maar in de ruimte van zeshonderd vierkante meter die Booming Expo op de eerste etage heeft ingenomen, staan nu high tech-producten opgesteld zoals een grote creative display wall en de nieuwste audioapparatuur. Er is een indeling in zogeheten zones voor ontvangsten, presentaties, lezingen en besprekingen. Ook zijn er aparte ruimten om in alle rust te kunnen werken. Het geheel is vooral ruimtelijk gebleven. De ontmoeting van het industriële erfgoed met de nieuwste techniek zorgt voor een apart decor dat heel geschikt is voor een creatieve invulling op vele manieren. Ondernemer Eric Titulaer heeft bewust voor Maastricht en voor dit gebouw gekozen. „We noemen deze locatie bewust een experience center. We richten ons op bedrijven die hun merk en hun producten willen presenteren en uitdragen. Laatst hadden we een Amerikaans bedrijf dat motoren voor boten produceert. Een paar dagen later werd hier een nieuwe medische uitvinding gepresenteerd. Dat gebeurt enerzijds fysiek, maar anderzijds ook met behulp van alle wenselijke audiovisuele middelen ter ondersteuning.”

Titulaer vertelt ook wat Booming Expo niet beoogt, om misverstanden te voorkomen. „Wij zijn geen restaurant, geen feestzaal, je kunt hier niet trouwen.” Heel bewust heeft hij voor deze locatie gekozen. „Ik zit al vele jaren in de wereld van internationale beurzen. In de coronatijd, toen er geen beurzen waren, heb ik dit concept van een exporuimte op een vaste locatie ontwikkeld. Ik denk dat daar behoefte aan is. En Maastricht is interessant vanwege de internationale uitstraling en de aanwezigheid van onder meer de Brightlands Maastricht Health Campus, waardoor er veel gebeurt op medisch gebied.” Uiteraard mikt MECC Maastricht daar ook op, maar die ziet Titulaer niet als concurrentie. „Wij zijn eerder een aanvulling. Dit is maar voor relatief kleine gezelschappen, gemiddeld dertig tot vijftig mensen. De kracht is dat we midden in het centrum zitten. Bewust trekken we de omgeving erbij. Koffie drinken bij Blanche Dael, een terrasje pikken aan het Bassin of in de Boschstraat. Er is een grote keuze aan restaurants om de hoek.”

In de merkenbranche is het gebruikelijk om zalen in hotels te huren voor presentaties. „Dat heb ik zelf ook vaak gedaan”, vertelt Titulaer. „Daar is niks mis mee, maar je moet er alles naartoe brengen, ook de presentatieapparatuur. Hier is dat niet nodig want alle faciliteiten zijn er al. De complete Booming Expo wordt volledig ingericht om alle zintuigen te prikkelen: zien, horen, voelen, proeven en ruiken. Een totaal beleving voor de bezoeker.” Booming Expo richt de focus op het internationale bedrijfsleven. Het hele concept is afgestemd op de beleving van de hele binnenstad. „Bedrijven zijn op zoek naar nieuwe manieren om hun merk en hun producten te presenteren. Ze willen hun klanten verrassen. Met zo’n industrieel gebouw kun je die mensen daadwerkelijk verrassen. We hadden laatst Amerikanen hier, die vinden het helemaal amazing. Die beleving is onze kracht.”

boomingexpo.nl

show auteur

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

pre order: Mister Michelin WERNER LOENS legt het masker af

Dé man achter de Michelinsterren in België, Nederland en Luxemburg, voor het allereerst voor de camera. Dit voorjaar exclusief in Chapeau!

pre order hier!