Home > Business > Bewoner Paul Goosens dol op vliegtuigen

Bewoner Paul Goosens dol op vliegtuigen

Paul Goossens woont al zijn hele leven rondom Maastricht Aachen Airport en wilde als klein kind graag piloot worden. „Als ik een vliegtuig hoorde, rende ik al naar buiten. Later reed ik met mijn fiets naar Geverik om daar naar startende en landende vliegtuigen te kijken.” Paul heeft een fascinatie voor vliegen en vliegtuigen. Het is dan ook niet vreemd dat Paul werkt voor Eurocontrol in Maastricht waar ze de luchtverkeersleiding regelen voor onder andere heel Nederland, België, Luxemburg en een deel van Duitsland. Laat dat nu toevallig naast Maastricht Aachen Airport liggen. Een minpuntje, hij kan de vliegtuigen van MAA niet zien vanaf zijn werkplek.

Als student had Paul het perfecte baantje voor iemand die geïnteresseerd is in vliegtuigen, namelijk bij de vrachtafhandeling van MAA als lader en losser. „Daar zag je genoeg leuke dingen voorbij komen”, zegt Paul met een grote glimlach. „Zo heb ik een keer drie auto’s voor de koning van Jordanië het vliegtuig in mogen rijden. En ik heb een vliegtuig gezien vol sigaretten voor de Amerikaanse soldaten in Joegoslavië.” Van MAA merkt Paul als omwonende niet zo veel. „Je hoort soms een beetje als er een vliegtuig overvliegt. Dat is het dan ook.” Hij snapt wel dat mensen, die bij de aanvliegroute wonen, klagen. „Maar ik vind wel dat je daar voor kiest als je weet dat het vliegveld in de buurt ligt.”Paul is voorstander van het vliegveld. „Het is een inkomstenbron voor ongeveer drieduizend mensen. Veel mensen die over geluidsoverlast klagen, hebben last van de vliegtuigen die naar Luik gaan. Als MAA dicht gaat, houd je die geluidsoverlast en verlies je een economisch voordeel.” „De groep tegenstanders is ook maar klein. Helaas roepen zij wel het hardst. Voorstanders hebben niks om tegen te protesteren, daarom hoor je hen ook niet.”

show auteur

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.