Home > Business > Bernard Vanheusden nieuwe rector Universiteit Hasselt

Bernard Vanheusden nieuwe rector Universiteit Hasselt

Bernard Vanheusden uit Bilzen is verkozen tot rector van de Universiteit Hasselt (UHasselt). De 43-jarige hoogleraar Milieurecht en tevens vicedecaan van de faculteit Rechten begint op 1 oktober 2020 aan zijn (eerste) termijn als rector. Zijn mandaat loopt op 30 december 2024 af.

Professor Vanheusden is de vierde rector in de nog jonge UHasselt-geschiedenis – na Louis Verhaegen (1972-1988), Harry Martens (1988-2004) en Luc De Schepper (2004-2020).

Vanheusden studeerde na een kandidatuur Wijsbegeerte af als master in de Rechten aan de KU Leuven. In 2001 begon hij als assistent voor de rechtsvakken aan de faculteit Bedrijfseconomische Wetenschappen van UHasselt. In 2007 behaalde Bernard Vanheusden zijn doctorstitel met zijn onderzoek rond brownfieldontwikkeling, een vernieuwde aanpak voor verlaten industriële gebieden of gebouwencomplexen.

Bernard Vanheusden is momenteel hoogleraar aan de faculteit Rechten van UHasselt, waar hij gespecialiseerd is in Milieurecht. Sinds 2016 is hij ook vicedecaan van de faculteit en leidt hij de onderzoeksgroep CORe (Centrum Overheid en Recht). Binnen het Centrum voor Milieukunde (CMK) bouwde hij ook de eenheid Omgevingsrecht uit. Naast zijn loopbaan als academicus is Bernard Vanheusden ook als advocaat beperkt verbonden aan Monard Law, een van de grootste onafhankelijke advocatenkantoren met vestigingen in Hasselt, Antwerpen, Brussel en Gent.

Bernard  Vanheusden is getrouwd en heeft drie kinderen. In zijn vrije tijd doet hij aan sport (fietsen, zaalvoetbal) en houdt hij van wandelen en kunst in de brede zin (erfgoed, tentoonstellingen, theater).

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.