Home > Business > Berden kiest voor Ricoh Document Center Zuid

Berden kiest voor Ricoh Document Center Zuid

Berden Mode & Wonen en Ricoh Document Center Zuid werken nauw samen. Het warenhuis houdt graag het drukwerk zo veel mogelijk in eigen hand en Ricoh Document Center Zuid leverde de digitale infrastructuur die dat mogelijk maakt. Systeembeheerder van Berden Marc Giesen en Davide Pedrini van Ricoh Document Center Zuid spreken over hun partnerschap. ,,We zijn een familiebedrijf en hechten veel waarde aan persoonlijk contact met onze partners en leveranciers.”

Grandeur
Berden ademt de klassieke grandeur van een echt warenhuis, maar voelt tegelijkertijd modern en eigentijds aan. Wie het filiaal in Heerlen betreedt, wordt begroet door een weldaad aan geuren en kleuren. Op de begane grond hangen de bedwelmende luchtjes van parfumzaak ICI Paris en kom je het verleidelijke assortiment van Visser Chocolade tegen. Het assortiment van Berden is bijzonder uitgebreid. Het concept The basement – gevestigd, hoe kan het ook anders, in de kelder – richt zich met merken als PME Legend en G-Star voornamelijk op een jongere doelgroep. Op de eerste verdieping vind je dames- en herenkleding van meer klassieke snit. De tweede en derde verdieping zijn voorbehouden aan wonen en slapen. Gerenommeerde designmerken als Artifort, Auping, Vitra en Bert Plantagie voeren onmiskenbaar de boventoon in de sfeervolle showroom. 

Drukwerk
In het kantoor op de tweede verdieping, onttrokken aan het zicht van het winkelend publiek, spreken Marc en Davide over de indrukwekkende printer die pontificaal in het kantoor opgesteld staat. Waarom ze twee van zo’n groot apparaten hebben? ,,We doen zo veel mogelijk dingen in-house: schoonmaak, technische dienst, grafische vormgeving, en dus ook het drukwerk,” zegt Marc. ,,Dat doen we omdat we flexibel willen zijn. Als er morgen een artikel in de uitverkoop gaat, dan moeten we snel kunnen schakelen. We printen dan alle posters en salesborden zelf.”

Cloud
De machines doen meer dan alleen printen en kunnen bijvoorbeeld ook rechtstreeks scannen naar de cloud van Google’s G-Suite. Dat is volgens Marc vooral handig bij het inscannen van facturen. ,,Je hoeft het niet meer te scannen en vervolgens in te lezen in de boekhoudsoftware. De factuur gaat nu rechtstreeks het boekhoudprogramma in. Dat bespaart je een hoop handelingen.” Het zijn precies dat soort innovaties waarom Marc graag met Ricoh Document Center Zuid samenwerkt. ,,We kijken heel specifiek wat de wensen van een klant zijn,” licht Pedrini toe. ,,Het gaat namelijk vaak verder dan het leveren van een printer. De software en hardware die wij leveren moet passen bij de wijze waarop een organisatie werkt.”

Service
Ook vanwege de persoonlijke service werkt Marc graag samen met Ricoh Document Center Zuid. ,,Als er een storing is, dan weten ze dat bij Ricoh nog voordat we het zelf door hebben. Ze bellen dan meteen naar de desbetreffende locatie om het op te lossen,” zegt Marc. ,,Als er een storing is die ze niet telefonisch kunnen verhelpen, dan komt er een monteur.” ,,Wij krijgen een melding als er een storing optreedt bij een van onze klanten,” zegt Davide. ,,De printers geven tevens een melding als de toner op is. Dan worden er meteen nieuwe cartridges naar de juiste locaties gestuurd.”

Familiebedrijf
Bij Berden werken, verspreid over de diverse vestigingen in Limburg, zo’n achthonderd mensen en het bedrijf heeft een goedlopende kledingwebshop. Maar in de kern is het volgens Marc altijd een familiebedrijf gebleven. ,,Je kunt er zo bij de directie naar binnen lopen,” zegt Marc. ,,Daarom werken we ook graag samen met partijen zoals Ricoh Document Center Zuid, waarmee we korte lijntjes hebben. Ook de monteurs zijn vaak bekende gezichten. Dat is prettig. We hechten veel waarde aan persoonlijk contact, daarin schuilt voor ons de meerwaarde van deze samenwerking.”

Fotografie: Anne Jannes
_______________________
Abonneer je op Chapeau Magazine
Sluit nu een jaarabonnement af voor slechts €29,50 en ontvang vele extra’s -> meer info <

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu