Home > Business > Belgisch Limburgse Vastgoed Awards 2024, dit zijn de winnaars

Belgisch Limburgse Vastgoed Awards 2024, dit zijn de winnaars

Woonresidentie Books in Hasselt, Genk Green Logistics in Genk en Fietsen door de Bomen in Hechtel-Eksel zijn de winnaars van de Limburgse Vastgoed Awards 2024. FacThory in Genk ging naar huis met de ING Sustainability Award. Met deze prijzen belonen Voka – KvK Limburg en haar netwerk Commmunity Vastgoed inspirerende vastgoedprojecten in Limburg.

De awards werden uitgereikt tijdens de tweede editie van het Gala van het Limburgse Vastgoed op donderdag 23 mei bij Thor Central in Genk. Initiatiefnemers Voka – KvK Limburg en haar netwerk Community Vastgoed hebben deze prijzen in het leven geroepen om ondernemers, architecten en bouwheren in de toekomst nog kritischer naar vastgoed-en ontwikkelingsprojecten te laten kijken. ,,De actuele veranderingen in onze samenleving vereisen dat we op een duurzame manier omgaan met onze omgeving en middelen. Projecten moeten nu meer dan ooit maatschappelijk relevant zijn, met een sterke nadruk op duurzaamheid en sociale inclusie”, zegt Ed Somers, voorzitter van Netwerk Community Vastgoed.

Uit meer dan dertig ingezonden vastgoeddossiers in Limburg selecteerde de jury drie genomineerde projecten in drie categorieën: residentieel vastgoed, publiek vastgoed en bedrijfsvastgoed. „Voor het bepalen van de winnaars hebben we als jury gekeken naar de brede impact van het project, de integrale duurzaamheid, innovatieve ontwikkelingsmodellen en naar duurzame verankering van een lokale of bovenlokale behoefte”, stelt juryvoorzitter Veronique Claessens.

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.