Home > Business > Belgisch Limburgse uitzendorganisatie TRIXXO zet sterk in op groei in Nederland

Belgisch Limburgse uitzendorganisatie TRIXXO zet sterk in op groei in Nederland

De Belgisch Limburgse uitzendorganisatie TRIXXO Jobs neemt de Maastrichtse branchegenoot Vandaag Personeelsdiensten over. Dat is vanmorgen bekendgemaakt tijdens een persconferentie in stadion De Geusselt in Maastricht. Als gevolg van de uitbreiding bereikt TRIXXO Jobs – alweer enige tijd de snelst groeiende en succesvolste uitzendgroep van de Benelux – in 2022 een omzet van ruim 200 miljoen euro. De omzet van Vandaag Personeelsdiensten groeide sinds het bedrijf in 2010 werd opgericht van 0,5 miljoen euro naar ruim 11 miljoen euro nu.

De verwerving van Vandaag Personeelsdiensten is voor TRIXXO Groep, met een hoofdkantoor in Hoeselt (gemeente Bilzen) de vierde Nederlandse overname binnen korte tijd. Eerder dit jaar slaagde TRIXXO erin om drie andere Nederlandse uitzendbureaus binnen de gelederen te krijgen: Jamworks (Eindhoven), Mainwork (Weert) en Ruimbaan (Zwolle).

De overname van Vandaag Personeelsdiensten brengt het aantal Nederlandse vestigingen van TRIXXO op dertien. Die draaien gezamenlijk een omzet van ruim 90 miljoen. Het streven is erop gericht om de groei in Limburg en de rest van de euregio de komende jaren verder uit te breiden”, aldus Jeroen Poesen, CEO van de TRIXXO Groep, vanmorgen tijdens de bekendmaking. ,,De Belgische markt voor uitzendwerk is zeker goed, maar de potentiële markt in Nederland is enorm hoopgevend. Hier liggen voor ons als organisatie grote kansen, die we niet mogen laten liggen. Onze honger is voorlopig niet gestild.”

v.l.n.r.: 1. Roger Hoenen (Vandaag Personeelsdiensten) 2. Jeroen Poesen (TRIXXO) 3. Luc Jeurissen (TRIXXO) 4. Maurice Hahnraths (Vandaag Personeelsdiensten) 5. Patricia Bonten (Vandaag Personeelsdiensten) 6. Marielle Wiertz (Vandaag Personeelsdiensten)

Vandaag Personeelsdiensten (270 actieve flexwerkers die zijn ondergebracht bij zo’n 50 actieve opdrachtgevers in met name Zuid- en Midden-Limburg) blijft na de overname opereren onder de eigen, vertrouwde naam. ,,Wij vinden het belangrijk dat de merknaam blijft behouden, zodat de kracht die de organisatie de afgelopen jaren heeft opgebouwd behouden blijft”, aldus Poesen. Wel is het zo dat de Maastrichtse uitzender, net als de andere Nederlandse vestigingen, vanwege de herkenbaarheid, de ondertitel A TRIXXO Company meekrijgt. De CEO van de TRIXXO groep zei wel te verwachten dat zijn organisatie er op den duur voor zal kiezen om onder een naam verder te gaan. Wanneer het zover is, is nog niet duidelijk.

Hoewel TRIXXO Jobs met een begerig oog naar de Nederlandse markt kijkt, is niet elke uitzendorganisatie een potentiële overnamekandidaat, benadrukt Poesen. ,,We hechten sterk aan een warme, familiale sfeer en prettige, persoonlijke contacten met de mensen waarvoor we werken en die voor ons werken, zowel tijdens werktijd als daarbuiten. Elk bedrijf dat we overnemen, moet passen binnen onze bedrijfscultuur, zeg maar het DNA van onze organisatie. Als je daaraan iets verandert, doe je aan genetische manipulatie en dat is nooit een goed idee.”

De CEO onthulde dat er om die reden de afgelopen tijd diverse overnames zijn afgeketst. ,,Op papier zag het er allemaal aantrekkelijk uit, maar uiteindelijk bleek dat het niet ons DNA was. Als bedrijf kijken we dus niet alleen naar de cijfers.”

Roger Hoenen, een van de vier oprichters en voormalige eigenaren van Vandaag Personeelsdiensten liet weten vol vertrouwen naar de toekomst te kijken. Hij zette uiteen dat de Maastrichtse uitzendorganisatie op één lijn zit met het nieuwe Belgische moederbedrijf. ,,Samen kunnen we een toonaangevende rol gaan spelen in de euregio. Ik geloof er sterk in dat één plus één in dit geval drie is.”

Voor de circa 270 mensen die voor Vandaag Personeelsdiensten werken verandert er in de praktijk niets. Zij behouden al hun rechten en blijven werken onder dezelfde voorwaarden. Ook de vier directieleden blijven actief binnen de organisatie.

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu