Home > Business > Belgisch Limburg massaal in beweging voor het goede doel

Belgisch Limburg massaal in beweging voor het goede doel

Eind 2020 lanceerde de Belgisch-Limburgse stichting Hart voor Limburg het ‘rond-je Limburg’. Een uitdaging aan alle Limburgers om, tussen november 2020 en eind maart 2021, samen 250 rondjes om Limburg te bewegen. Het doel van de actie was Limburgers tijdens de lockdown op de been te krijgen én geld ophalen voor de stichting die zich inzet voor maatschappelijk kwetsbare kinderen.

 

Dat doel, in totaal goed voor 99.537 kilometer, is al ruim voor de deadline van eind maart, ruimschoots behaald: momenteel staat de teller op 220.730,81 kilometer. Oftewel; 555 rondjes om Belgisch Limburg.

 

Daarom legt de stichting de lat volgende week een stukje hoger; ze daagt alle 42 Limburgse gemeenten uit om het, in de week van 13 tot 20 februari, tegen elkaar op te nemen. ,,Alle 42 burgemeesters worden uitgenodigd om in hun eigen stad of dorp een beweegactie te organiseren om op die manier de hele week positieve boodschappen vanuit alle hoeken van onze provincie uit te dragen.’’

 

Zo wordt er bijvoorbeeld ‘zoek Prins Carnaval’ georganiseerd: een wandelzoektocht in combinatie met vragen en raadsels, en een ‘Rondje Gemeente’: wandeltocht, fitnessparcours of een fotozoektocht. ,,Maak het zo bont als je wil, zolang je inwoners maar een leuke, coronaproof, invulling van hun vakantieweek kunt geven.’’

 

Met deze extra activiteiten wil Hart voor Limburg meer middelen inzamelen voor kwetsbare kinderen en jongeren uit de streek. Het doel is om met het inschrijfgeld voor alle activiteiten/afgelegde kilometers, in totaal 21.000 euro in te zamelen.

 

Kijk voor meer informatie op www.ehvl.be

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu