Home > Business > België krijgt grootste indoor duikcentrum Europa

België krijgt grootste indoor duikcentrum Europa

TODI, dat is de naam voor het aankomende subtropisch indoor duikcentrum in het Belgische Beringen. Wie altijd al droomde van snorkelen of duiken kan in 2016 tussen tropische vissen duiken. Het overdekte duikcentrum krijgt een diameter van zesendertig meter, een diepte van tien meter en ruim zes miljoen liter water. In het water word je omgeven door meer dan duizend kleurrijke tropische zoetwatervissen. Soorten bestaan onder andere uit de Arowana, de Reuzengoerami en de Malawi dolfijn. Ruim een jaar voor de opening kunnen de vissen in een viskwekerij wennen aan de subtropische temperatuur van het water. Naast duiken en snorkelen, kan er ook onder water worden gewandeld met duikhelm. Mocht je het duiken nog niet goed onder de knie hebben dan kun je deelnemen aan een van de duikopleidingen.

Dertig april leverde Provincie Limburg de milieuvergunning voor TODI af. Door deze vordering ging het bouwen van start. LRM en be-MINE investeren in het project. Op het terrein in Beringen staan twee zogenoemde ‘indikkers’, dit zijn kolossale bassins waar vroeger water werd opgeslagen. Nu worden de indikkers omgebouwd tot duiktorens. De ‘indikkers’ zijn onderdeel van beschermd erfgoed in Beringen.  Voor bezoekers komt onder het duikbassin een uitgebreide horecavoorziening.

Kijk voor meer informatie op: http://todi.be/

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.