Home > Business > Beleggen, dat is ook een kunst

Beleggen, dat is ook een kunst

Net 23 was Erik Janssen toen hij in dienst trad bij de Rabobank. Destijds als algemeen adviseur, nu is hij private banker voor de meer vermogende ondernemers en particulieren in de regio Maastricht. „Veelal miljonairs ja, maar wezenlijk is er niet zo veel veranderd”, klinkt het nuchter. „Destijds was ik het aanspreekpunt voor iedereen op het gebied van sparen, verzekeringen en hypotheken. Nu help ik vermogende cliënten om de juiste financiële beslissingen te nemen. Nog altijd draait het om vertrouwen, om persoonlijk contact.’’

ErikJanssen

Erik Janssen groeide op met de Rabobank in zijn geboorteplaats Stein. Het was de thuisbank van zijn ondernemende ouders, hij deed er vakantiewerk en kon er al tijdens de laatste fase van de heao aan de slag. Vervolgens maakte hij een carrière die hem via verschillende kantoren in Geleen en Heythuysen al snel naar Maastricht voerde.

Nog altijd draait het om vertrouwen, om persoonlijk contact

Privé gesetteld in de stad met vrouw en twee kinderen, actief als jeugdtrainer bij een voetbalclub en fanatiek mountainbiker met een vriendengroep en als een vis in het water bij de Rabobank. „Als private banker heb ik nog heel veel persoonlijk en direct contact met mijn cliënten. Ik ben de spin in het web die waar nodig specialisten inschakelt. Bijvoorbeeld voor beleggen, wat mij betreft een kunst op zich.” Met de meeste cliënten heeft Erik Janssen behalve een zakelijke ook een persoonlijke band. „Zo werkt dat nu eenmaal. Ik ben vertrouwenspersoon en we komen elkaar tegen tijdens netwerken en evenementen. Ik ken de regio op mijn duimpje. Dat maakt deze baan zo mooi.”

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.