Home > Business > BBB Maastricht slaat een jaartje over

BBB Maastricht slaat een jaartje over

De 66ste editie van BBB Maastricht, de oudste horecabeurs van Nederland en de grootste van de Benelux, is uitgesteld tot oktober 2021. Dat heeft de organisatie vandaag bekendgemaakt. De invloedrijke beurs, met als voorname aandachtstrekker het gastronomische topevent Folie Culinaire stond gepland van12 tot en met 14 oktober in MECC Maastricht.

De reden voor het uitstel zijn de onzekerheden rondom Covid-19. Die zijn volgens BBB Maastricht te groot om de kwaliteit waar het evenement als sinds jaar en dag voor staat dit jaar te kunnen garanderen. ,,BBB Maastricht 2020 vindt om die reden plaats op 11, 12 en 13 oktober 2021”, aldus zo laat de organisatie weten.

De verwachtingen waren hooggespannen. Silvie Slachter, sinds 1 maart als beursmanager eindverantwoordelijk voor de sales, de productie, de programmering én de marketing van BBB Maastricht, liet in de laatste editie van Chapeau Magazine nog weten er enorm veel zin in te hebben. ,,Veel ondernemers kunnen op dit moment wel een moreel steuntje in de rug gebruiken. Ze zitten met vragen en maken zich begrijpelijkerwijze zorgen. Ook wij hebben lang niet alle antwoorden. Wel kunnen we onze bezoekers en standhouders een eind op weg helpen. Door te informeren en te verbinden.”

Nog nooit eerder waren de plannen zo veelzijdig en nog nooit eerder was het belang van de beurs zo groot, aldus BBB Maastricht in een toelichting op het besluit om de beurs dit jaar nietdoor te laten gaan. ,,De horecasector, die zo hard getroffen wordt door corona, heeft meer dan ooit behoefte aan positiviteit, aan elkaar ontmoeten en aan inspiratie.”

BBB Maastricht geldt al meer dan 65 jaar als de ontmoetingsplek voor horecaprofessionals uit alle segmenten. Behalve een groot deelnemersveld, had de de beurs dit jaar een zeer gevarieerd en interactief programma aan presentaties, proeverijen, workshops, kook-, barista, -en bartenderwedstrijden en netwerkmogelijkheden willen presentere. ,,Het Covid-19 protocol lag klaar en de beurs kon in een veilige ‘corona-proof’ omgeving plaatsvinden, volledig in lijn met de richtlijnen van het RIVM. Toch heeft de directie van MECC Maastricht in samenspraak met het team BBB Maastricht en belangrijke stakeholders besloten de beurs te verplaatsen naar 2021.”

Onder het motto ‘More Horeca Success’ voor horecaondernemers en toeleveranciers gaat BBB Maastricht ook de komende periode inzetten om het succes van de horecasector te vergroten door het organiseren van kleinschalige evenementen. Nadere details hierover zullen op korte termijn worden bekendgemaakt.

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu