Home > Business > Bayer Medical Care

Bayer Medical Care

Burgemeester Penn-te Strake verwelkomt Bayer Medical Care

 

Bayer Medical Care heeft deze week haar deuren geopend in La Fortezza aan de Avenue Céramique in Maastricht. In dit representatieve en moderne kantoorgebouw, in 1999 gebouwd naar een ontwerp van de Zwitserse architect Mario Botta, was tot voor kort het kantoor van ABN AMRO gevestigd. Sinds de verhuizing van de bank in 2014 naar ‘de overkant van de straat’, stond het complex grotendeels leeg.

Bayer Medical Care is onderdeel van Bayer HealthCare, een multinational met een omzet van meer dan 19,9 miljard euro (in 2014). Het bedrijf behoort tot ’s werelds toonaangevende innovatieve bedrijven op het gebied van gezondheidszorg en medische producten. Bayer Medical Care levert onder meer apparatuur en diensten die scanprocedures van het menselijk lichaam mogelijk maken.

De kersverse Maastrichtse burgemeester Annemarie Penn-te Strake – die woensdag 15 juli bij de opening aanwezig was – is blij met de komst van Bayer Medical Care, zo laat ze weten via Facebook. ,,Met het betrekken van dit pand dringen we de leegstand terug én verwelkomen we een bekend bedrijf in de sector ‘Life Sciences’ in de stad. Ik wens alle 120 werknemers een succesvolle tijd in een mooi nieuw thuis in Maastricht toe.”

In La Fortezza Zuid huurt Bayer Medical Care 2.500 vierkante meter kantoorruimte en 46 parkeerplaatsen. Bayer liet eind vorig jaar weten te kiezen voor La Fortezza vanwege de markante en hoogwaardige uitstraling en de gunstige ligging ten opzichte van het historische centrum van Maastricht. Ook de indeling van het gebouw is volgens Bayer ideaal. Het onderkomen wordt gebruikt als kantoor, maar ook als landelijk opleidingscentrum ten behoeve van specialistische reparaties van hoogwaardige medische apparatuur.”
  
Ook wethouder Johun Aarts (VVD, Economie) liet eerder weten ‘zeer verheugd’ te zijn met de komst van Bayer Medical Care. ,,Maastricht wordt meer en meer een bruisend hart voor ‘life sciences en medische technologie’. Bayer Medical Care is daarmee niet alleen een mooie toevoeging op de al aanwezige bedrijven binnen Maastricht, de vestiging van dit bedrijf betekent ook een geweldige impuls voor de werkgelegenheid”.  
  

Foto: PingProperties

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu