Home > Business > Bastiaan Klomp nieuwe directeur Thermae 2000

Bastiaan Klomp nieuwe directeur Thermae 2000

Bastiaan Klomp, directeur van het chique Kruisherenhotel in hartje Maastricht, neemt afscheid van de Oostwegel Collection. Per 1 november wordt hij algemeen directeur van kuuroord Thermae 2000 op de Cauberg in Valkenburg aan de Geul, zo heeft hij bekendgemaakt.

Klomp (40) heeft in totaal achtenhalf jaar bij de Oostwegel Collection gewerkt. Voordat hij in april 2014 aantrad als directeur van het Kruisherenhotel (hij volgde in die positie Berry Gerretsen op) werkte hij precies vier jaar als directeur van Winselerhof in Landgraaf, ook onderdeel van de Oostwegel Collection. Daarvoor bekleedde hij vier jaar lang een managementpositie bij Holland Casino op de Cauberg, de buurman van zijn toekomstige baas.

Vijfsterrenhotel

Het Kruisherenhotel kreeg onder Klomps directeurschap in 2017 als eerste hotel in Limburg de vijfsterrenclassificatie. In datzelfde jaar won het hotel de Dutch Hotel Award.

Bij Thermae 2000 gaat hij als algemeen directeur leiding geven aan de grootscheepse revitalisatie die op handen is. Zo wordt de komende tijd fors geïnvesteerd in een nieuw saunacomplex, de uitbreiding van het hotel en de herinrichting van alle vier de restaurantconcepten. ,,Een supermooie klus om dit iconische wellnesscomplex weer aan de top te brengen”, zegt hij zelf.

Prins Carnaval

De scheidend directeur van het Kruisherenhotel komt uit Maastricht. Zijn vader was jarenlang directeur van de SNS Bank in die stad.

Naast zijn directeurschap bij de Oostwegel Collection vervulde Klomp de afgelopen jaren tal van nevenfuncties, waardoor hij in zijn stad een aanzienlijke bekendheid geniet. In 2016 werd hij op een bomvolle Markt uitgeroepen tot Stadsprins Bastiaan I. Daarnaast speelde hij een belangrijke rol bij serviceclub de Ronde Tafel 197 Maastricht Charlemagne (organisator van onder meer het jaarlijkse Bassinario, na het Preuvenemint het grootste gastronomische netwerkevent van Maastricht), was hij voorzitter en gildemeester van Reuzengilde Gigantius Maastricht, penningmeester van Parkstad Limburg Congres Bureau én lid van het beheer- en adviesorgaan Amphitryon, de studentenvereniging van de Hoge Hotelschool Maastricht, waar hij van 1996 tot 2002 studeerde.

Eigenaar Bas Tolmeijer van Thermae 2000 is blij met de komst van de Maasrichtenaar, zo laat hij weten. ,,Bastiaan heeft oog voor detail en beschikt over de juiste kennis, creativiteit en passie om het werkelijke verschil te maken. Ik ben erg verheugd dat deze op en top gastheer zijn unieke talenten in dienst van Thermae 2000 zal aanwenden.”

_______________

Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven <

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.