Home > Business > Bassinario in een nieuw jasje

Bassinario in een nieuw jasje

Het Bassinario wordt dit jaar in een nieuw jasje gestoken. Een Venetiaans jasje om precies te zijn. Chapeau Magazine sprak Bastiaan Klomp, de voorzitter van de organisatie van het Bassinario, over hun nieuwe concept en thema.

Ronde Tafel 179 Charlemagne organiseert al zestien jaar in het Maastrichtse Bassin het Bassinario. Na deze zestien uitverkochte edities, besloot het gezelschap dit jaar dat het tijd is voor iets nieuws. Het concept omtrent goede doelen is hetzelfde gebleven en het blijft een culinair netwerkevent, voor de rest ging alles op de schop.

 

Venetië in Maastricht
Om te beginnen de entree. Wie op 21 juni tegen de avond de entree van het evenement zoekt, moet aan de overkant van het Bassin zijn. Aan de kant van Lumière Cinema om precies te zijn. Hier is de enige entree van het feest. Gasten worden er in stijl opgewacht en naar de Bassinkade vervoerd. ,,Aan de overzijde van het water worden onze gasten verrast door schitterend decor, het Bassin ademt deze avond Venetië”, aldus Klomp. ,,Ook het feest zelf wordt naar de waterzijde verplaatst. Anders dan voorheen worden de tenten dit jaar direct tegen de restaurants aan geplaatst waardoor de gasten aan het water van hun hapjes, drankjes en gezelschap kunnen genieten.”

Op het gebied van entertainment is de dj dit jaar uit het programma geschrapt. Hij heeft plaatsgemaakt voor livemuziek en live entertainment. Een gedeelte daarvan speelt zich af op het water.

Als kersje op de taart zal uiteraard ook het culinaire gedeelte van de avond Italiaans getint zijn. De organisatie wil wel benadrukken dat Bassinario, ondanks het feestelijke thema, vooral een avond blijft die draait om netwerken, maar dan in een magische omgeving vol Italiaans vertier, culinair genot en gezelligheid.

 

Goede doel
Tijdens het Bassinario haalt de organisatie ieder jaar opnieuw een mooi bedrag op voor diverse goede doelen.  Dit jaar is Stichting Wensulance het hoofddoel van het Bassinario. Dit goede doel zet zich in voor het vervullen van de ‘laatste wensen’ van niet- of minder mobiele ernstig zieke patiënten.

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu