Home > Business > Bassinario 2024: a night in Mexico

Bassinario 2024: a night in Mexico

Ronde Tafel 179 maakt zich op voor alweer de 21e editie van het Bassinario, een zomers evenement waar genieten en netwerken hand in hand gaan.

In 2023 ging de hele formule van het Bassinario op de schop. Het evenement verhuisde na 19 jaar van het Bassin, de Maastrichtse binnenhaven, naar de Maaszijde van het Bonnefantenmuseum. Daar sloeg de organisatie de handen ineen met Ria Joosten Evenementen & Catering voor de culinaire invulling van het evenement. Zij verzorgde er een aantal foodstands waar een variëteit aan vis, vlees en vega lekkernijen te verkrijgen was.

Voor de editie van 2024 heeft de Ronde Tafel 179 het thema ‘a night in Mexico’ gekozen. Dat is in dit geval vooral terug te zien in de felgroene en rode decoratie en het entertainment. Op het menu geen taco’s of nacho’s, maar Bourgondische gerechten, zoals een oester met pornstar martini-schuim en Limburgse asperges.

Doel van het Bassinario, dat dit jaar plaatsvindt op donderdag 13 juni, is om ondernemers uit Maastricht en omstreken bij elkaar te brengen. De opbrengsten die daarmee gegenereerd worden zijn ook dit jaar bestemd voor diverse goede doelen, met één hoofddoel. Dat is dit keer het Ronald McDonald Huis Maastricht. Medeorganisator Tom de Lepper: „We vinden het belangrijk om te weten wat er met de opbrengsten gebeurt. Dit jaar hebben we voor het Ronald McDonald Huis gekozen, omdat zij bezig zijn om een huiskamer met woonkeuken te maken waar ouders van zieke kindjes zelf kunnen koken. Voor zichzelf, maar vooral voor de broertjes en zusjes en het zieke kind zelf.’’

Tickets voor Bassinario 2024 zijn te boeken via bassinario.nl

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.