Home > Business > Bassinario 2016: iPads voor Tyltylschool

Bassinario 2016: iPads voor Tyltylschool

Auteur: Maarten van Laarhoven

Een aangename sfeer met uitzicht op een feeëriek verlichte binnenhaven, gezellig ongedwongen bijkletsen met een hapje en een drankje, maar vooral ook zien en gezien worden, en dat het liefste bij mooi weer. Bassinario, het doorgaans drukbezochte culinaire netwerkevenement dat dit jaar plaatsvindt op 16 juni, wordt door velen gezien als het officieuze begin van de zomer in Maastricht.

Het feest in de pittoreske binnenhaven ’t Bassin, dat dit jaar zijn 14de editie beleeft, wordt zoals elk jaar georganiseerd door Ronde Tafel 179 Maastricht-Charlemagne. Vorig jaar was het populaire kadefeestje compleet uitverkocht. Concreet betekende dit dat zich in de historische binnenhaven meer dan 1000 mensen – voor het merendeel ondernemers plus relaties – hadden verzameld om al netwerkend, etend en drinkend de zomer in te luiden.

Het eten op Bassinario 2016 (‘an evening for friends’ genaamd) wordt ook dit keer weer verzorgd door de restaurants in ’t Bassin: The Harbour Club, Gastrobar Dock Five, Bistro Allo Allo en Les Trois Seaux. De opbrengst is dit jaar bestemd voor Tyltylschool de Maasgouw in Maastricht, een school voor meervoudig gehandicapte kinderen en jongeren van 4 tot 20 jaar. De school heeft een gebrek aan financiële middelen om allerlei materialen aan te schaffen die erg veel bijdragen aan de ontwikkeling van de kinderen. Hierbij valt te denken aan een Smartboard en iPads.

Vorig jaar brachten de bezoekers aan Bassinario in totaal ruim 25.000 euro bij elkaar, geld dat voor het grootste deel bestemd was voor zwemlessen voor de Jan Baptistschool in Maastricht, die onderwijs biedt aan zeer moeilijk lerende kinderen. De school had kort daarvoor om financiële redenen het schoolzwemmen moeten beëindigen, wat voor de leerlingen een kleine ramp betekende, aangezien zij doorgaans niet terechtkunnen bij reguliere sportverenigingen en daardoor voor sport en bewegen afhankelijk van de school.

Kaarten voor de komende editie kosten 95,59 euro per persoon. Ze zijn te bestellen via deze link

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu