Home > Business > Bart Drenth benoemd tot algemeen directeur TEFAF

Bart Drenth benoemd tot algemeen directeur TEFAF

De Amsterdammer Bart Drenth is benoemd tot ‘global managing director’ van de kunstbeurs TEFAF, zo heeft het Executive Committee bekendgemaakt. Hij bekleedde deze functie reeds ad interim sinds februari van dit jaar.

“Onder leiding van Bart Drenth is TEFAF goed gepositioneerd om haar rol als een van de meest toonaangevende kunstbeurzen ter wereld nog te versterken,” zo liet Hidde van Seggelen, voorzitter van het Executive Committee, weten. “ Bart heeft zijn sporen verdiend in business development, strategische ontwikkeling en de non-profit in de culturele sector en is voor de organisatie van grote waarde voor het verdergaande streven naar haar doelen.”

Bart Drenth kent een succesvolle carrière als management consultant en bedrijfsstrateeg in de sectoren kunst, cultuur, media, ICT en overheid, en is gespecialiseerd in infrastructuur en wereldwijde integratie. Hij heeft ruime ervaring met grote en kleine organisaties, commerciële bedrijven en non- profits, veelal met een coöperatieve inslag.

Bij TEFAF, vanouds een door kunsthandelaren geleide organisatie, is hij verantwoordelijk voor het bijeenbrengen van uiteenlopende belanghebbenden binnen de wereldwijde TEFAF-gemeenschap, terwijl hij uitvoering geeft aan de visie van de raad van toezicht, het uitvoerend comité en de wereldwijde adviesraad.

Eerder bekleedde Bart Drenth bestuursfuncties bij ProBiblio (2008), de Koninklijke Bibliotheek (2009), Paradiso Amsterdam (directeur, en voorzitter van de raad van toezicht tot 2017), Het Nieuwe Instituut: Architectuur, Design en Digitale Cultuur (2013), de Openbare Bibliotheek Amstelland (2018) en Stichting Nationaal Museum van Wereldculturen (2021).

Bart Drenth studeerde economie en geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen en vervolgde zijn opleiding aan Northwestern University (Evanston, IL) en de Kellogg School of Management. Voor TEFAF was hij dit jaar al actief tijdens de beurs in New York, die in mei gehouden werd, en de ‘moederbeurs’ in Maastricht, die bij uitzondering in juni werd gehouden als nasleep van de coronacrisis.

In 2023 wordt TEFAF Maastricht weer als vanouds in maart gehouden en volgt de beurs in New York weer in mei.

show auteur

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.