Home > Business > Bananenboxer maakt van Maastrichtste kerk een tijdelijke versmarkt

Bananenboxer maakt van Maastrichtste kerk een tijdelijke versmarkt

De voormalige Augustijnenkerk aan de Kesselskade  in Maastricht, in de volksmond ook bekend als ‘d’n Awwe Stiene’ is vanaf vandaag tijdelijk veranderd in een pop-up versmarkt, die wordt gerund door de Bananenboxer. Bezoekers kunnen er terecht voor een uitgebreid assortiment  van groenten, fruit, delicatessen en streekproducten. Ook zijn er diverse samenwerkingen met lokale producenten. Het bekende Maastrichtse familiebedrijf de Bananenboxer staat wekelijks op de markten in Maastricht en Roermond. Daarnaast beschikt de familie over een groothandel  in Lanaken.

Sinds kort is de Bananenboxer met een pop-up formule te vinden in winkelcentrum de Brusselse Poort in Maastricht. Daar komt vanaf vandaag de pop-up locatie in de voormalige kerk bij. ‘D’n Awwe Stiene’ geniet tegenwoordig vooral bekendheid als de evenementenlocatie Rebelle.

Rebelle is een onderdeel van de EMG groep, gerund door Danny Keppels. Nu er vanwege de coronacrisis geen grootschalige evenementen in de ruimte kunnen plaatsvinden, is Keppels voor de herfst- en wintermaanden op zoek gegaan naar een alternatieve invulling. ,,Op onze andere locaties in Thorn en Lanaken, kunnen we ook kleinere gezelschappen ontvangen. In de Rebelle, heb je gezien de oppervlakte, toch al snel te maken met grotere groepen. Omdat we er helaas niet van mogen uitgaan dat we die de komende maanden wel mogen verwachten, moesten we wel op zoek naar alternatieven. Daarom ben ik blij in de samenwerking die we met de Bananenboxer hebben gevonden. Aangezien dit gebouw ook de bestemming ‘retail- en detailhandel’ heeft, was dit ook voor de gemeente Maastricht in orde.”

De versmarkt is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 10 tot 18 uur. Normaal gesproken tot de eerste maanden van 2021. Daarna hoopt Keppels zich weer langzaam maar zeker te kunnen focussen op de corebusiness van zijn evenementenlocaties.

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.