Home > Business > Baksteenproducent Vandersanden wint De Fakkel 2021

Baksteenproducent Vandersanden wint De Fakkel 2021

Het Belgisch-Limburgse familiebedrijf Vandersanden, met zo’n zevenhonderd werknemers een van de grootste baksteenproducenten van Europa, is dit jaar de winnaar van De Fakkel. Dat is de prijs die Voka – Kamer van Koophandel Limburg elk jaar uitreikt aan een familiebedrijf met een uitzonderlijke staat van dienst. ,,De Fakkel staat symbool voor het Limburgse familiebedrijf dat op verstandige wijze omspringt met haar continuïteit en een duidelijke governance geïmplementeerd heeft”, zegt Bart Balis, voorzitter van het Family Business Center bij Voka – KvK Limburg.

Op het Voka-evenement voor Limburgse familiebedrijven ontvingen Maarten Wauters en Jean-Pierre Wuytack De Fakkel uit handen van Karin Van De Velde, voorzitter van Voka – KvK Limburg. De Family Business Happening vond dit jaar digitaal plaats bij Spaas Kaarsen, de winnaar van De Fakkel in 2020.

Vandersanden vier over enkele jaren zijn honderdjarig bestaan. In 1925 opende grondlegger Jaak Vandersanden een kleine steenbakkerij in Spouwen (tegenwoordig gemeente Bilzen). Het bedrijf groeide uit tot een grootste baksteenproducerende familiebedrijven van Europa. De jury zegt in haar beoordeling veel lof te hebben voor de familiale governance. Ook de manier waarop de vierde generatie in het familiebedrijf wordt betrokken, noemt ze ‘zonder meer indrukwekkend’.

Een keer per jaar organiseert Vandersanden een familieforum waaraan veertig tot vijftig  familieleden deelnemen. ,,Heel nuttig, want zo weet iedereen waar het bedrijf precies mee bezig is, kunnen de generaties kennis uitwisselen én draagt iedereen samen de fierheid van het bedrijf uit”, aldus de jury. ,,Vandersanden denkt duidelijk op lange termijn om een voortrekkersrol binnen de markt te blijven spelen.”

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu