Home > Business > Baat: Wegwijzer in complexe financiële wereld

Baat: Wegwijzer in complexe financiële wereld

Baat accountants & adviseurs bestaat twintig jaar. Wat in 2000 begon met een fusie van een aantal regionale kantoren, is inmiddels uitgegroeid tot een sterk merk in de regio en ver daar buiten, met drie vestigingen in Limburg en één in België.

Het Baat-team bestaat uit een enthousiaste ploeg van meer dan 120 accountants, auditors, fiscalisten en juristen, ieder met een eigen specialisatie. Marcel Bollen en Marcel Frissen, beiden partners bij Baat, spreken bevlogen over hun werk. „Een dynamische werkomgeving is inherent aan onze business”, zegt Bollen. „Fiscale wetgeving wordt steeds complexer en verandert in hoog tempo. Je kunt geen drie jaar meer vooruitkijken. Wij moeten daar voortdurend op inspringen en onze adviezen op aanpassen.”

Dynamiek

Ook de coronacrisis zorgt voor een nieuwe dynamiek. Baat stelde teams samen om cliënten de weg te kunnen wijzen in het nieuwe woud van complexe regelingen. Geen overbodige luxe, meent Frissen. „Het aanvragen van de NOW, de tegemoetkoming voor ondernemers die omzetverlies lijden door de crisis, lijkt in eerste instantie best eenvoudig. Maar de afrekening, die er natuurlijk ook is, die is straks ingewikkeld.” Bollen vult aan: „Veel ondernemers vragen ook uitstel van belasting aan. Dat is echter niet in alle gevallen verstandig, zeker niet als je het wel kunt betalen. Daarin wijzen we hen de weg.”

Jong

Baat is een club met ervaring en een stevige staat van dienst, maar is tegelijkertijd voortdurend op zoek naar jong talent in de branche. Zo is de gemiddelde leeftijd van het personeel 35 jaar en houdt Baat nauw contact met universiteiten en hogescholen. „We willen mensen de kansen geven om zich binnen ons bedrijf te ontwikkelen”, zegt Frissen. Ook een vermeldenswaardige mijlpaal: dit jaar trad de eerste vrouwelijke partner toe bij Baat. „Wendy Volker (40) is bij Baat begonnen als junior en is binnen de eigen club doorgegroeid. Ze heeft het Baat-DNA, dat komt goed”, aldus beide heren.

Baat Accountants en Adviseurs, Maastricht Roermond Sittard Maasmechelen (NL, BE) – baat.nl 

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu