Home > Business > Architect Jo Coenen geeft Brand Beerhoes nieuw gezicht

Architect Jo Coenen geeft Brand Beerhoes nieuw gezicht

Maastricht is een nieuwe, eigentijdse horecazaak rijker. Op de plek aan de Spoorweglaan waar tot vorig jaar bijna zestig jaar lang het bekende Brand Beerhoes was gevestigd (en daarvoor ruim dertig jaar Café-Restaurant La Normandie), opent volgende week vrijdag Normandy. Bijzonder aan deze zaak is dat het geheel vernieuwde ‘urban chic’-interieur is ontworpen door de bekende architect en voormalig Rijksbouwmeester Jo Coenen.

   

De naam en het logo van Normandy refereren allebei aan een onderdeel van de roemruchte geschiedenis van het pand. De naam Normandy is een moderne interpretatie van Café-Restaurant La Normandie, de zaak die er van 1929 tot 1961 was gevestigd. De naam Brand Beerhoes is met een knipoog verwerkt in het logo van de nieuwe zaak, bestaande uit de naam Normandy, met daaronder een wandelende grizzlybeer. Het dier staat tevens symbool voor het nieuwe concept van Camiel Coenen, een horecaondernemer die het Brand Beerhoes vorig jaar overnam: ‘vertrouwd maar exotisch, lokaal en stedelijk, bescheiden maar toch extravagant, bar en restaurant, serieus en sexy, ontspannen en levendig.’

  

Normandy – ‘een trendy chophouse waar ook de vrouw zich thuisvoelt‘ – biedt naar eigen zeggen een pure keuken op basis van zelfgemaakte ingrediënten met een internationale twist: Frans-Italiaans gecombineerd met een vleugje Azië. Er is een Italiaanse steenoven, maar ook een Zuid-Amerikaanse grill. ,,Normandy verkent zonder angst de grenzen tussen diner en café”, aldus de initiatiefnemers. ,,We brengen de kosmopoliet naar Maastricht.”

  

__________________________

Abonneer je op Chapeau Magazine
Sluit nu een jaarabonnement af voor slechts €29,50 en ontvang vele extra’s -> meer info <

show auteur

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu