Home > Business > Anja Feliers schreef ‘beste vrouwelijke thriller’

Anja Feliers schreef ‘beste vrouwelijke thriller’

Auteur: Jempi Welkenhuyzen

De site ‘Vrouwenthrillers.nl’ heeft ‘Het Perfecte Meisje’ van Anja Feliers uitgeroepen tot beste vrouwelijke thriller 2018 in de Lage Landen. ‘Het Perfecte Meisje’ is de achtste titel in een reeks rond de psychologe Katleen Verlinden. De boeken spelen zich af tegen het decor van Oud-Rekem.  Feliers haalde haar inspiratie uit de zogenoemde #MeToo-beweging.

Recent ging de thriller in tweede druk. Er werd gestemd door een ‘onafhankelijke jury’ uit een ‘long list’. De thriller van Feliers kreeg een ‘vier sterren-recensie’ en van alle genomineerden haalde ze de meeste stemmen bij het lezerspubliek.

De website ‘Vrouwenthrillers.n’l is sinds 2007 online met nieuws en recensies rond vrouwelijke thrillerauteurs. In de misdaadromans speelt meestal een vrouw de hoofdrol. Het betreft veelal literaire of psychologische verhalen. Anja Feliers – zij studeerde Nederlands – is afkomstig uit Rekem bij Lanaken, maar woont in Eigenbilzen. Ze is gehuwd en heeft twee kinderen. ,,Vrouwen zijn de meest geraffineerde moordenaars”, stelt ze. 

In april verschijnt ‘Wat hij mij zei’, het eerste deel in een gloednieuwe reeks rond het medium Caro Westerhof. Fellers boeken worden uitgegeven door Vanhalewyck in Antwerpen. Op de foto herken je een trotse echtgenoot Patrick Meers (links) en Jannie Nijs, bibliothecaris in Bilzen.

Fotograaf: Jempi Welkenhuyzen

____________________

Abonneer je op Chapeau Magazine
Sluit nu een jaarabonnement af voor slechts €29,50 en ontvang vele extra’s -> meer info <

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu