Home > Business > Albert Verlinde nieuwe voorzitter Raad van Commissarissen MECC Maastricht

Albert Verlinde nieuwe voorzitter Raad van Commissarissen MECC Maastricht

Hij was al lid van de Raad van Commissarissen van MECC Maastricht is nu tevens voorzitter: theaterproducent en tv-persoonlijkheid Albert Verlinde is door zijn directe collega’s in het toezichthoudend orgaan gekozen als hun eerste man. Hij volgt daarmee Jean Lamkin op, die in het voorjaar is afgetreden.

De 58-jarige Verlinde trad op 1 september toe tot de RvC van MECC Maastricht. Algemeen directeur Rob van de Wiel van het congres- en expositiecentrum is trots op de benoeming van Albert Verlinde tot voorzitter, zo laat hij weten. ,,Zijn betrokkenheid is in de afgelopen periode van grote waarde gebleken en wij zijn verheugd dat hij deze rol op zich wil nemen. MECC Maastricht is een succesvolle onderneming met een groeiende portefeuille die aan aan de vooravond staat van een bijzondere periode.”

Ook wethouder John Aarts (VVD, Vastgoed en Hospitality) zegt verheugd te zijn met deze benoeming. ,,MECC Maastricht floreert en daar plukken stad en regio de vruchten van. Met de benoeming van Albert Verlinde krijgt MECC Maastricht een toegewijde voorzitter.”

Albert Verlinde is in het dagelijks leven algemeen directeur van Stage Entertainment Nederland. Als oprichter en eigenaar van Albert Verlinde Entertainment was hij daarvoor al vijftien jaar actief als producent van musicals, toneelstukken en theaterconcerten. Daarnaast is hij al 25 jaar werkzaam als televisiemaker.

De Raad van Commissarissen bestaat verder uit prof. dr. Mariëlle Heijltjes en Lian Doesburg RA. De Raad van Commissarissen is momenteel op zoek naar een vierde lid. Na invulling van deze vacature is de RvC weer voltallig.

Hoofdredacteur Jo Cortenraedt van Chapeau had vorig jaar een uitgebreid interview met Albert Verlinde. 

Hierbij een video impressie van dit interview:

 

________________________________________
Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven <

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.