Home > Business > Adelmeijer Hoyng Advocaten viert zilveren jubileum

Adelmeijer Hoyng Advocaten viert zilveren jubileum

Adelmeijer Hoyng Advocaten, met vestigingen in Maastricht en Roermond, ontstond 25 jaar geleden na een fusie tussen twee kantoren. Deze zomer wordt feestelijk stilgestaan bij het feit dat de firma in de loop der tijd de vleugels flink heeft uitgeslagen.

Hubert Savelkoul en Marc van Sintmaartensdijk zijn beiden partner bij Adelmeijer Hoyng Advocaten. Het kantoor werd opgericht in 1996 na een fusie tussen het in Heerlen gevestigde Adelmeijer Advocaten en het in Maastricht gevestigde Hoyng Advocaten. Twee succesvolle kantoren die een bijzondere positie in het juridische krachtenveld in Limburg innamen. Beide met een eigen cultuur, gewoonten en gebruiken. Zeg maar, een broodje kaas tegenover een copieuze lunch.

Cultuurverschillen bleken echter geen spelbreker voor het slagen van de fusie. Integendeel, het leidde tot een synergetische samenwerking. Daarmee werd een voedingsbodem voor succesvolle en sterke juridische dienstverlening gelegd, die tot op de dag van vandaag voortduurt.

Hun ruim bemeten werkkamers bevinden zich in een monumentaal pand in het centrum van Maastricht. Hubert Savelkoul geniet dagelijks, vanuit de brede ramen op de eerste etage, van een prachtig uitzicht op het Vrijthof. Marc van Sintmaartensdijk werkt op de begane grond en kijkt uit op de levendige Bredestraat, waar de hele dag mensen passeren die op weg zijn naar de vele mooie terrasjes en bijzondere winkels in Maastricht. „Het heeft wel iets moois om midden in een prachtige stad als deze je werk te kunnen doen”, zegt hij. „Het is dynamisch, je voelt de energie en ziet dat er van alles om je heen gebeurt.”

Trots

Hubert Savelkoul is sinds 2000 verbonden aan het inmiddels twintig advocaten tellende kantoor. Hij ziet het 25-jarig jubileum als een uitgelezen moment om met elkaar terug te kijken, stil te staan bij het hier en nu en vooruit te kijken naar de toekomst. „Dan passeren gedachten en gevoelens van trots op kleine en grote successen met een hecht en betrokken team van mensen. Natuurlijk, het is bikkelhard werken om nieuwe uitdagingen aan te pakken en je als kantoor te blijven ontwikkelen. Alles gaat razendsnel en de concurrentie is groot. Maar Adelmeijer Hoyng is een sterk merk. Er is volop werk en concurrentie is een goed iets. Het houdt ons scherp. Wij hebben altijd onze eigen, autonome koers gevaren en dat blijven we ook in deze snel veranderende tijden doen.”

Divers

Marc van Sintmaartensdijk maakte in 2003 de overstap naar de advocatuur vanuit het bedrijfsleven. Hij richt zich met name op het aanbestedingsrecht en het bouw- en vastgoedrecht. Hij begeleidt grote bouwprojecten en procedeert veel bij de rechtbank, bij gerechtshoven en bij de Raad van Arbitrage voor Bouwgeschillen. „Ik voel me daarbij als een vis in het water. Het kan een ‘harde’ wereld zijn, maar dat maakt het werk juist uitdagend. Vanzelfsprekend probeer ik partijen tot elkaar te brengen. Helaas is het conflict niet altijd buiten de rechtbank op te lossen. Procederen is dan onvermijdelijk.”

In de afgelopen kwarteeuw heeft Adelmeijer Hoyng Advocaten zich vooral ontwikkeld als kantoor dat gespecialiseerd is in het bijstaan van ondernemers in de breedste zin van het woord. „Daarnaast doen overheden en particulieren geregeld een beroep op de specialisten van het kantoor”, zo vertelt Hubert Savelkoul. „Wij zijn een full-service kantoor en beoefenen dus vele facetten van het vak. Iedere advocaat vanuit zijn aandachtsgebied. Allen hebben een postdoctorale specialisatieopleiding gevolgd. Het werk van een advocaat omvat veel meer dan de meeste mensen denken. Wij zijn ook vaak op de achtergrond actief in de rol van sparringpartner en adviseur. Zo leiden we juridische en vaak ook financiële processen reeds in een vroeg stadium in goede banen.”

Internationaal

De bijna vanzelfsprekende verbondenheid met de stad en regio draagt ertoe bij dat velen Adelmeijer Hoyng Advocaten beschouwen als een kantoor dat diepgeworteld is in de Limburgse samenleving. Bij sommigen leeft zelfs het idee dat het kantoor op zijn minst honderd jaar oud is. Beide advocaten beschouwen het als een compliment. „Natuurlijk is het zo dat de kantoren waaruit wij zijn ontstaan al een rijke historie hadden in onze provincie, dus dat gevoel snappen we. Daarnaast weten ook, sinds jaar en dag, cliënten uit heel Nederland en het buitenland ons te vinden”, aldus Hubert Savelkoul.

Marc van Sintmaartensdijk: „Wij ondersteunen niet alleen Belgische en Duitse bedrijven, maar ook Chinese, Engelse en Amerikaanse ondernemingen. Vaak gaat het om partijen die al zakendoen in Nederland en daarbij tegen allerlei wet- en regelgeving aanlopen. Daarnaast zoeken partijen rechtsbijstand, bijvoorbeeld als een leverancier of afnemer de gemaakte afspraken niet nakomt.” We werken sinds jaar en dag samen met diverse partnerkantoren in het buitenland.

Drive

Beide heren zijn het over eens. „Uiteindelijk gaat het in ons vak om problemen oplossen en cliënten vooruithelpen. Het proactief bijstaan van ondernemers, die om welke reden ook in zwaar weer terecht zijn gekomen. Juridische plooien gladstrijken en er alles uithalen wat erin zit. Met – in the end – tevreden cliënten en relaties, want daar doen we het allemaal voor. Dat is wat ons drijft en dat is wat het vak zo boeiend maakt.”

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu