Home > Business > Acaleph loopt al twintig jaar voorop

Acaleph loopt al twintig jaar voorop

Wil en Sonja Nijsten stonden twintig jaar geleden aan de wieg van Acaleph Opleiding, Training & Adviezen B.V. Inmiddels heeft het bedrijf uit Geleen een forse groei doorgemaakt en geldt het als een belangrijke speler in de veiligheidsbranche. Hun zoon Joey, die al ruim elf jaar binnen het bedrijf werkt, maakt sinds 2015 onderdeel uit van het directieteam. Eerst als mededirecteur, maar inmiddels als aandeelhouder. „De jeugd heeft de toekomst,” zegt Wil stellig. „Joey heeft laten zien dat hij het kan en dat geeft ons rust,” vult Sonja aan.

Kerstdiner
De taakverdeling van het echtpaar is helder: Wil werkt samen met zijn zoon voortdurend aan innovatieve manieren om de veiligheidstrainingen van Acaleph te verbeteren en Sonja bewaakt de financiën. „Soms moet ik op de rem trappen,” lacht Sonja. „Als Wil en Joey weer iets nieuws op het spoor zijn, moet ik vragen wat dat kost.” De grens tussen werk en privé weet het stel goed te bewaken. „Aan het kerstdiner wordt niet over werk gesproken,” zegt Wil. „Al is de verleiding om dat wel te doen soms groot.”

Innovatie
Innoveren en met de tijd meegaan, dat is volgens Wil de sleutel tot een succesvolle onderneming. „Je moet altijd zorgen dat je voorop blijft lopen, dat je anticipeert op nieuwe ontwikkelingen. Wie blijft vasthouden aan ‘hoe het vroeger ging’ redt het niet in deze branche.” Wat dat betreft heeft Acaleph altijd een voortrekkersrol weten te behouden. „We begonnen met een blusbakje, maar al snel werkten we met mobiele trainingsunits. Ook op het vlak van digitalisering zijn we voortdurend op zoek naar hoe het beter kan. Vroeger werkten we met een grote papieren agenda en nu weet een klant ’s ochtends direct of al zijn personeelsleden aanwezig zijn bij de training via een online-portal.”

Stapje terug
Hun zoon Joey begon onderaan de ladder en werkte zich gestaag omhoog in het bedrijf. „Joey is begonnen zoals iedereen hier: met het geven van veiligheidstrainingen,” zegt Wil. „Op die manier heeft hij ook het respect en de waardering van de medewerkers verdiend,” meent Sonja. Hoewel Sonja en Wil voorlopig nog nauw betrokken blijven bij Acaleph, willen ze wel een stapje terug doen. „Ik wil vooral een ondersteunende rol blijven spelen en tegelijkertijd ruim baan geven aan Joey. Je moet de zaken op tijd loslaten,” zegt Wil.

Acaleph Opleiding 
Training en Adviezen B.V.
Hofkamp 4, 6161 DC Geleen 
www.acaleph.nl

___________________________
Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven <

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu