Home > Business > Academisch jaar Universiteit Maastricht traditioneel geopend

Academisch jaar Universiteit Maastricht traditioneel geopend

Een heel ander beeld op het Vrijthof, dat veel mensen kennen van André Rieu, ’t Preuvenemint, Magisch Maastricht, carnaval en nog een aantal evenementen. Deze keer trok een plechtige stoet van hoogleraren van de Universiteit Maastricht over ‘het mooiste plein van Nederland’,  op weg naar het Theater aan het Vrijthof voor de opening van het Academisch jaar 2019/2020.

Dat stond in het teken van ‘Science+, Engineering for society’ en de vraag hoe de maatschappelijke waarde van (fundamenteel) wetenschappelijk onderzoek goed voor het voetlicht gebracht kan worden.

Na een korte introductie door prof. dr. Martin Paul, voorzitter van het College van Bestuur, deelden  inspirerende sprekers hun ideeën over het thema van dit jaar. Nobelprijswinnaar Barry Barish  verzorgde de  keynote. Deze experimenteel natuurkundige kreeg de prijs voor zijn wetenschappelijke en leidinggevende bijdrage aan het meten van zwaartekrachtgolven.

Rector Magnificus prof. dr. Rianne Letschert deelde aan het einde van het officiële gedeelte een aantal prijzen uit, waarna de feestelijke receptie met enige vertraging kon beginnen.

Bij de opening waren niet alleen veel hoogleraren en andere vertegenwoordigers van de universiteit aanwezig, maar ook bestuurders van provincie en gemeenten zoals gouverneur Theo Bovens, gedeputeerde Joost van den Akker en de burgemeesters Annemarie Penn (Maastricht), Christine van Basten (Beek), Raymond Vlecken (Landgraaf) en Antoin Scholten (Venlo).

_______________________________
Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven <

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu