Home > Business > 40.000 Vierkante meter inspiratie voor horecaprofessionals bij HANOS Maastricht

40.000 Vierkante meter inspiratie voor horecaprofessionals bij HANOS Maastricht

Sinds de opening van de allereerste vestiging in 1975 is HANOS uitgegroeid tot een internationale horecagroothandel met 31 vestigingen in Nederland en België. In het voorjaar van 2023 komt daar één filiaal bij. Of, beter gezegd: maakt één van de bestaande filialen ruimte voor een spiksplinternieuw. In die nieuwe vestiging staat ruim 40.000 vierkante meter aan beleving en inspiratie klaar voor niet alleen lokale, maar ook internationale horecaondernemers.

Hart van de bourgondische regio

Met meer dan 40.000 vierkante meter inspiratie voor ambacht en gastronomie wordt de nieuwste vestiging van HANOS de grootste van heel Nederland én België. HANOS koos daarvoor bewust voor een locatie die niet helemaal centraal in Nederland, maar wél in de Euregio ligt. Hier ligt de focus dan ook niet alleen op de lokale horecaondernemers, maar zeker ook op die uit Wallonië en Duitsland. Door in te zetten op een unieke beleving, uitgebreide zelfbedieningsgroothandel en uitbreng onder één dak, moet HANOS Maastricht hét hart van deze grote, bourgondische en gastronomische regio worden.

Onderscheidend

Om er zeker van te zijn dat elke horecaprofessional er kan vinden wat hij of zij er moet vinden, heeft HANOS Maastricht specialisten uit de regio aangetrokken om het team te versterken. Zij zorgen ervoor dat het aanbod van HANOS precies aan de wensen van de klanten voldoet. Door op deze manier te werk te gaan behoudt HANOS korte lijnen en snelheid én kunnen klanten altijd rekenen op inspiratie en advies die aansluiten bij de persoonlijke wens van de klant. In de nieuwe vestiging vind je vanaf dit voorjaar dan ook meer dan 100.000 food en food-gerelateerde non-food artikelen. De focus ligt daarbij – naar wens van de bestaande klant – in eerste instantie op vers, goed voor 2.800 vierkante meter. Maar ook voor een grand-cru kelder vol wijnen van absolute wereldklasse, een uniek aanbod wereldse kaasspecialiteiten en een wereld van patisserie en desserts ben je hier aan het juiste adres.

FoodXperience

Behalve een ruim assortiment aan vrijwel alles wat je nodig kunt hebben in een horecazaak, zijn de woorden inspiratie en beleving als een rode draad in het concept van de nieuwe HANOS verweven. Zo vind je in de vestiging ook een culinair theater én Studio Senses. Dat laatste is een experience center voor professionele sfeer- en smaakbeleving waar alle zintuigen worden geprikkeld. Om die zintuigen maar ook lokale chefs te blijven prikkelen, heeft HANOS het team uitgebreid met culinair adviseur Twan Janssen. Janssen deed ervaring op bij diverse Limburgse topzaken en is dan ook geen onbekende in de lokale gastronomie. Bij HANOS Maastricht zal hij zich als culinair adviseur vooral richten op het toepassen en gebruiken van de nieuwste trends, producten en technieken om zo het horeca-ambacht te blijven uitdragen én voeden.

Maatschappij

Met de nieuwe HANOS-vestiging wil de horecagroothandel niet alleen de eigen marktpositie vergroten en versterken, maar ook een steentje bijdragen aan de lokale maatschappij. Van de ruim driehonderd banen die straks beschikbaar zijn bij HANOS Maastricht, is een deel gereserveerd voor mensen uit de regio die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt of dreigen hun baan te verliezen. Door nauw samen te werken met het UWV krijgt HANOS de mogelijkheid om mensen met een uitkering om te scholen. Al sinds de zomer van 2021 worden er op deze manier opleidingen aangeboden. Een intern opleidingscentrum moet ervoor zorgen dat iedereen die bij HANOS Maastricht werkt de mogelijkheid krijgt om in de toekomst meer opleidingen te volgen en door te groeien (al dan niet binnen HANOS). HANOS Maastricht opent op 21 maart de deuren. Bezoek voor de openingstijden en meer informatie de website van HANOS Maastricht.

Molensingel 99, Maastricht (NL) – hanos.nl/maastricht

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

pre order: Mister Michelin WERNER LOENS legt het masker af

Dé man achter de Michelinsterren in België, Nederland en Luxemburg, voor het allereerst voor de camera. Dit voorjaar exclusief in Chapeau!

pre order hier!