Home > Business > 30e Ondernemersprijs Herman Dessers voor Marion Van Zon

30e Ondernemersprijs Herman Dessers voor Marion Van Zon

Meer dan negenhonderd ondernemers uit Belgisch Limburg verzamelden zich woensdag in de Trixxo Arena in Hasselt voor de uitreiking van de Ondernemersprijs Herman Dessers. Die wordt jaarlijks uitgereikt door Voka-Kvk Limburg tijdens de jaarvergadering aan een ondernemer of onderneming die in het afgelopen jaar een uitzonderlijke prestatie leverde.

Dit jaar ging de prijs, die voor de dertigste keer werd toegekend, naar Marion Van Zon, van voedingsgroothandel Horeca Van Zon uit Lommel. Behalve deze prestigieuze ondernemersprijs, won onlangs ook ‘De Fakkel’ van Voka, voor het verdienstelijkste familiebedrijf van Belgisch Limburg.

Horecagroothandel Van Zon is inmiddels aan de derde generatie toe. Het bedrijf groeide uit van aanbieder van frituurproducten tot hofleverancier van de horeca. Mede dankzij de strategische uitbouw van zijn inkoopcenters en de realisatie van gerichte overnames wist Van Zon zich succesvol te positioneren in de sector. De cash-and-carry one-stop-shop heeft zo’n 30.000 duurzame artikelen in het assortiment en biedt werk aan zo’n 300 mensen. ,,Chapeau voor al mijn ‘zonnetjes’“, was de eerste reactie van Marion. Onder een luid applaus kon daarna het feest beginnen.

De Ondernemersprijs Herman Dessers is genoemd naar de voormalige directeur van de Kamer voor Handel en Nijverheid Limburg. Hij leidde deze kamer maar liefst 42 jaar, van 1949 tot en met 1990.

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.