Home > Business > 125 jaar gevoel voor stijl en goede smaak

125 jaar gevoel voor stijl en goede smaak

Bijzondere meubelmakers voor bijzondere mensen. Bij het 125 jaar oude familiebedrijf Mol & Geurts in Sittard, gespecialiseerd in neo-klassieke zitmeubelen van de hoogst denkbare kwaliteit, hebben ze maar weinig woorden nodig om duidelijk te maken wat ze doen. De zitmeubels die ze maken (fauteuils, banken, hoekbanken, relaxfauteuils en eetkamerstoelen) zijn uitgevoerd in de allerbeste materialen die te krijgen zijn en tot in de kleinte details perfect afgewerkt. ,,Na 125 jaar bevindt Mol en Geurts zich daarmee in de exclusieve nichemarkt van bijzondere meubelmakers voor bijzondere mensen die oog hebben voor detail en kwaliteit weten te waarderen”, zegt directeur Leon Mol.

Het was zijn overgrootvader Sjeng Geurts die omstreeks 1890 aan de Steenweg in Sittard een houtzagerij annex timmerwerkplaats opzette, waar hij ook eenvoudige meubels maakte. Zijn zoon Leo – de opa van de huidige directeur – nam het bedrijf aan het begin van de twintigste eeuw over en bouwde de zaak uit tot een firma met de welluidende en chic klinkende naam Electrische Loon- Houtzagerij en Meubelfabriek – Leo Geurts Ohliger. Erg lang mocht hij niet van zijn zakelijke succes genieten. ,,Helaas kwam mijn grootvader op zeer jonge leeftijd te overlijden als gevolg van een bedrijfsongeval”, aldus Leon Mol.

Diens moeder Mia – dochter van de verongelukte Leo Geurts – nam daarop de onderneming over. Ze deed dat op kordate wijze, hoe jong ze ook was, aldus de huidige directeur van Mol & Geurts. En met succes. ,,Mede door de decennialange toewijding van mijn moeder is Mol en Geurts het bedrijf dat het nu is”, verzekert Leon Mol die anno 2016 als lid van vierde generatie van de Sittardse meubelmakersfamilie aan het roer van het traditionele familiebedrijf staat.

Bij Mol & Geurts gaan ze er prat op dat ze – in tegenstelling tot veel bedrijven waar meubels worden gemaakt die soms al na een paar jaar sleets worden – kwaliteit en maatwerk leveren. De meubels die er worden vervaardigd – Limburgs vakwerk, noemen ze het zelf – worden perfect afgeleverd en sluiten, doordat er persoonlijke aandacht aan besteed is, altijd naadloos aan bij de smaak en de wensen van de klant, zegt Mol.

In de showroom van Mol & Geurts, tegenwoordig gevestigd aan de Industrieweg in Sittard, staat dan ook geen ‘collectie’, aldus het hoofd van het 125 jaar oude familiebedrijf. ,,De meubels die we tentoonstellen, zijn slechts voorbeelden van hoe het kan. Wie bij ons een zitmeubel laat vervaardigen bepaalt zelf het meubel eruit komt te zien. Natuurlijk krijgt de klant bij ons uitvoerig advies en kan hij profiteren van onze jarenlange ervaring in het exclusieve segment van de meubelbranche”, aldus Leon Mol.

Het hoeft overigens niet altijd te gaan om nieuwe meubels, want perfecte stoelen en fauteuils gaan heel lang mee, weten ze bij Mol & Geurts. ,,Heb je een bijzondere stoel of bank waar je – om welke reden dan ook – geen afstand van kunt of wilt doen, dan kan opnieuw stofferen een prima oplossing zijn. Sterker nog: herstofferen is in veel gevallen de moeite meer dan waard.”

Mol & Geurts
Industriestraat 14
6135 KH Sittard
Telefoon +31 (0) 46 451 99 22
e-mail: info@molgeurts.nl
www.molgeurts.nl

Fotografie: Mol & Geurts

show auteur

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu