Home > Branded content > Black Label Hospitality klaar voor groei

Black Label Hospitality klaar voor groei

Limburgse hotelorganisatie versterkt directie met het oog op verdere ontwikkeling

Black Label Hospitality heeft alles in gereedheid om de vleugels verder uit te slaan. De Limburgse hotelgroep trok onlangs Marcel van de Vin aan als operationeel directeur. Hij zat twaalf jaar bij een van Nederlands grootste ketens.

We zijn er helemaal klaar voor, verzekert Marcel van de Vin. Hij zit achter een kop koffie in The College, het sfeervolle restaurant van het gloednieuwe DoubleTree by Hilton, een van de paradepaardjes van de Limburgse hotelgroep Black Label Hospitality. „Als we morgen een interessant project krijgen aangeboden met tweehonderd kamers in pakweg Amsterdam, dan kunnen we in principe zeggen: ‘Kom maar op’. Wij zijn extreem gedigitaliseerd. We kunnen van hieruit alles sturen.”

De 56-jarige Van de Vin nam eerder dit jaar afscheid als operationeel directeur (COO) van Fletcher Hotels in Nieuwegein. in maart trad hij aan bij Black Label Hospitality. Zijn rol bestaat uit het professionaliseren van het service center en het actief zoeken naar nieuwe projecten. Alle pijlen zijn gericht op verdere groei.

De in Herten woonachtige Van de Vin snapt die ambitie maar al te goed. Mede onder zijn leiding groeide Fletcher van 26 hotels naar ruim honderd. Vanuit Zuid Limburg hoopt hij nog één keer ‘vol gas te kunnen geven’. „Als ik spreek met de mensen die in onze hotels werkzaam zijn, voel ik precies de drive die ik zo’n vijftien jaar geleden ook had. Ik kan me voorstellen dat bij Accor Group en Hilton Worldwide, twee wereldspelers in de hotelbranche waarmee wij nauw samenwerken, die houding ook is opgevallen.”

Martin Hendricks, algemeen directeur van Black Label Hospitality, en zijn nieuwe COO leerden elkaar zo’n acht jaar geleden kennen tijdens een netwerk-event op het circuit van Spa-Francorchamps, waar ze waren op uitnodiging van een gezamenlijke relatie. Ze werden ingedeeld in dezelfde auto. „Als je om de beurt achter het stuur van zo’n snelle auto gaat zitten en de wijzer van de snelheidsmeter komt ver boven de tweehonderd kilometer, moet je elkaar vertrouwen”, lacht Van de Vin. „Toen Martin mij een tijdje geleden vroeg of ik zijn directie wilde komen versterken, wist ik waar ik aan begon. Ik vond dat ik de uitdaging die in Zuid-Limburg op me lag te wachten niet aan mij voorbij mocht laten gaan.”

Het internationale hotelwezen zit anders in elkaar dan pakweg twintig jaar geleden, aldus het voormalige Fletcher-directielid. „Wij zijn hotelexploitant, geen hoteleigenaar. Hoewel we in alles uitstralen dat we Limburgse ondernemers zijn en dat ook willen blijven, krijgen wij geregeld de vraag: waarom zou je een franchise fee betalen aan enorme ketens als Accor en Hilton als je het zelf ook kunt? Maar vrijwel niemand is in staat om in zijn eentje iets groots neer te zetten. In hun huidige marktstrategie kunnen ook Hilton en Accor het niet alleen. Ze zoeken bewust naar betrouwbare lokale partijen zoals wij:

Ondernemers die de markt goed kennen en bij alles wat ze doen uitgaan van de menselijke maat.

Dat kan alleen maar door slimme automatisering, legt Van de Vin uit. „Wij willen niet dat onze leidinggevenden drieënhalf uur per dag op kantoor zitten om de cijfers te bestuderen. Hotelmanager word je om je gasten in de watten te leggen. En om goed te zorgen voor je medewerkers. Wij zeggen tegen onze mensen: ‘Laat ons doen wat jij niet leuk vindt’. Nou ja, tot op zekere hoogte dan.”

De hotelmarkt is stevig in beweging. „We krijgen bijna elke week wel een project aangeboden. Mooie projecten waar we serieus naar aan het kijken zijn, maar ook projecten waar we niet zoveel mee kunnen. De reden daarvoor is simpel: je kunt niet van elk gebouw een DoubleTree by Hilton maken.”

Bij Black Label Hospitality, waar zo’n 150 mensen werken, heerst een open cultuur. Volgens de nieuwe operationeel directeur een belangrijke voorwaarde om te kunnen groeien. „Onze medewerkers komen uit alle windstreken van het land en hebben gewerkt in veel hotelorganisaties, inclusief alle grote ketens. Onze kennis loopt rond op de vloer. Dat is belangrijk, want er zit heel veel in de pijpleiding. Zoals ik al aangaf: als het moet kunnen we heel snel handelen.”

Parklaan 15, Sittard (NL) – blacklabelhospitality.nl

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.