Home > Blog Jo Cortenraedt > 25 jaar Chapeau feestelijk gevierd

25 jaar Chapeau feestelijk gevierd

Vooral om al onze relaties te bedanken hielden we op de vrijdagavond een feest ter ere van ons zilveren jubileum. Deze keer eens niet in een kasteel, dat wij als kader altijd wel aangenaam vinden, maar in de hippe Complex, vroeger de Platte Zaal geheten in Maastricht. Verrassend voor iedereen en dan in positieve zin.

Het was de enige vrijdag voor de zomer dat deze locatie nog vrij was, de evenementenbranche beleeft ongekend drukke tijden. Dat kwam voor mij wat onhandig uit, want het traditionele filmfestival in Cannes is ook altijd in mei.

Maar op zich ben je snel vanuit Zuid-Frankrijk hier in de buurt, althans door de lucht, en dus kon het allemaal geregeld worden. Met een opkomst van een kleine vijfhonderd gasten was de ruimte goed gevuld en iedereen kon zich te goed doen aan heerlijke wijnen en cocktails, smakelijke hapjes en mooie muziek.

Het elkaar weer ontmoeten was de sterkste troef van de avond, dan zie je dat we als team in 25 jaar echt een soort van familie hebben opgebouwd in beide Limburgen. Lange toespraken waren niet voorzien, maar wel spontane en meteen ook hartverwarmende woorden van burgemeester Annemarie Penn-te Strake, gouverneur Jos Lantmeeters uit Hasselt, internist prof. Dr. Marc Debaets en onze meest trouwe adverteerder vanaf het eerste uur, juwelier Leon Martens, op het podium vertegenwoordigd door Luud en zoon Lex Martens.

Het elkaar weer ontmoeten was de sterkste troef van de avond, dan zie je dat we als team in 25 jaar echt een soort van familie hebben opgebouwd in beide Limburgen.

Op zo’n avond bijna 500 mensen persoonlijk spreken is een nagenoeg onmogelijke opgave. Maar ik heb er toch heel veel wel even de hand gedrukt. Je duikt als het ware in een warm bad. Aan het einde van de avond ben je bek af, maar het geeft voldoening want dat zijn wel de mensen met wie je al die jaren deze route hebt afgelegd.

Dat geldt uiteraard zeker ook voor ons team van vaste medewerkers en freelancers, die allemaal dezelfde ‘vibe’ hebben, zoals dat tegenwoordig heet. Blijkbaar hebben we niet alleen een mediabedrijf opgebouwd, maar ook een gezamenlijk draagvlak om de kwaliteit van het goede leven in Limburg verder uit te dragen. Een zekere trots over de regio mag dan wel op z’n plaats zijn, het komt helaas iets te vaak voor dat het oogmerk juist is om zoveel mogelijk de negatieve kanten te belichten.

Aan chauvinisme heb je niet zoveel, maar om nou constant af te geven op je eigen afkomst, dat heeft me nooit zo aangesproken. Natuurlijk is de wereld veel groter dan Limburg en het zou niet goed zijn om je alleen maar te oriënteren op je eigen regio. Maar Limburg is wel een goed vertrekpunt. Ik merkte dat de afgelopen dagen bijvoorbeeld weer in Cannes. Heel veel glamour en mits met goede smaak vind ik dat nog leuk ook. Maar van de andere kant kijk ik er ook als nuchtere Limburger naar. Ik kan het dus waarderen, kan er zelfs goed aan meedoen, om daarna weer met beide benen op de grond te komen.

We gaan alle bloemen en allerlei vloeibare lekkernijen uitpakken om nog heel even terug te kijken op zo’n mooie avond, en dan gaan we gauw weer aan de slag met de volgende deadlines. Stilstaan zit nu eenmaal niet in onze aard.

show auteur

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu